Hoe om te gaan met de lange wachttijden bij de skiliften


Deze week is het druk in de skigebieden, heel druk. Het gevolg zijn lange wachttijden bij de liften. Als je niet oppast worden skilessen van twee uur grotendeels doorgebracht in de rij van de lift. Met wat handigheidjes kun je dat voorkomen.

Een groot deel van Nederland heeft deze en volgende week vakantie. De krokusvakantie is, vanwege de goede sneeuwcondities en het heerlijke weer, voor veel Nederlanders de ideale week om een week richting de sneeuw te reizen. De skigebieden zitten daarom momenteel helemaal vol met Nederlandse toeristen. Voor veel Nederlandse skileraren een gezellige week waarin ze weer even in hun eigen taal les kunnen geven. Maar niet alleen op de pistes is het druk, ook voor de liften ontstaan lange rijen.

Aan de drukte kunnen we weinig doen. De meeste van onze gasten weten dat ze in een periode op vakantie gaan waarin het druk is. Maar we kunnen wel voorkomen dat we het merendeel van de lestijd in de rij van de lift doorbrengen.

Tijdsplanning en de keuze van je route
Om de lange wachttijden te vermijden is het allereerst belangrijk dat je weet welke liften er op welk moment druk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de gondel die druk is wanneer de meeste mensen het gebied in willen. Tussen 9:30 uur en 10:30 uur wil je daar niet in de rij aansluiten met je gasten. Weet welke liften op welk tijdstip relatief rustig zijn en pas je route daarop aan.

Tijdens de lunch zijn de rijen het kortst
Tussen 12:00 uur en 13:00 uur is het lunchtijd. Dat is de perfecte tijd voor ons om vooral niet te gaan eten. De restaurants zitten vol en voor je een tafel hebt gevonden waar je aan kunt zitten, is het al bijna tijd om je les weer voort te zetten. Heb je de hele dag les, zorg er dan voor dat je of vroeg gaat eten of juist nadat de meeste mensen weer de piste op zijn.

Sleepliften
Veel mensen verkiezen de stoeltjeslift of de gondel boven de sleeplift. En daar kunnen wij dankbaar gebruik van maken. Daar waar sleepliften zijn blijft het, ook wanneer het druk is, lekker rustig. Zoek vooral in deze drukke weken dus zo snel mogelijk de sleeplift op en oefen daar samen met je gasten op de perfecte bocht.

Welke tips heb jij om de drukte te vermijden tijdens de vakantieweken?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren