Plaksneeuw tijdens de skiles

Het nieuwe jaar is goed begonnen. Het is weer gaan sneeuwen en de skigebieden kunnen langzaam maar zeker al hun liften en pistes openen. Hoe blij we ook zijn met de sneeuw, de sneeuw brengt wel wat extra uitdaging met zich mee, zeker wanneer je een groep kinderen met je mee hebt.

Doordat het nog niet echt koud is blijft de vers gevallen sneeuw plakken. Kinderen die gevallen zijn krijgen hun eigen ski’s niet meer aan door de centimeters sneeuw die zich onder hun skischoenen gevormd heeft. En kinderen met ski’s die voor het laatst gewaxt zijn toen hun eigen ouders er op hebben leren skiën komen geen meter vooruit doordat de sneeuw onder hun ski’s blijft kleven.

Een oplossing voor de sneeuw onder de skischoenen hebben we helaas niet maar voor kinderen met slecht gewaxte ski’s is de oplossing simpel. Loop de skiverhuur binnen en vraag of ze nog een klein stukje oude wax hebben liggen die ze niet meer kunnen gebruiken voor de machines. Een stukje met een doorsneden van ongeveer 3 centimeter is meer dan genoeg. Het stukje wax kun je in je rugtas stoppen en meenemen de piste op. Zodra je merkt dat er kinderen zijn die niet goed meekomen met de groep omdat hun ski’s niet glijden haal je het stukje wax tevoorschijn en wrijf je dit in op het belag. Je zult merken dat ze een stuk makkelijker vooruit komen en soepeler hun bochten kunnen maken.

Dit is slechts een tijdelijke oplossing die je misschien twee tot drie keer op een dag moet herhalen. Aan het einde van de dag kun je de ouders vragen de ski’s naar de verhuur te brengen voor een onderhoudsbeurt.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren