8 tips voor de stoeltjeslift met kinderen

De skilift is onderdeel van ons lesprogramma. Met name wanneer je met kinderen voor de eerste keer in een stoeltjeslift stapt moet je extra alert zijn. We geven je 8 tips voor wanneer je met kinderen de skilift neemt.

1. Stokken en materiaal
Skiën de kinderen met stokken zorg dan dat ze hun bandjes om hun polsen hebben. Op die manier kunnen ze hun stokken onderweg niet verliezen. Heb je de kinderen met materiaal laten skiën dan kun je het materiaal inzamelen. Hiermee voorkom je dat het materiaal onderweg uit de lift valt.

2. Uitleg
Kom je voor de eerste keer bij de stoeltjeslift dan leg je de kinderen uit hoe ze in de lift moeten stappen. Vergeet niet dat ze ook niet weten wat er daarna komt. Hoe moeten ze in de lift zitten, en hoe stappen ze uit.

3. Snel naar voren lopen
Zodra het liftpoortje open gaat is het belangrijk dat de kinderen goed naar voren lopen. Zijn ze naast het liftpersoneel dan staan ze goed. Lopen ze niet ver genoeg naar voren dan komen ze in botsing met de nog draaiende lift.

4. Zitten met de billen tegen de rugleuning
Zorg dat kinderen in de lift met hun billen tegen de rugleuning aan gaan zitten. Zo voorkom je dat ze te dicht bij de rand komen en dat ze uit de lift glijden.

5. Blijven zitten en voor je uit kijken
We willen voorkomen dat kinderen, terwijl ze in de lift zitten, achterom gaan kijken. In dat geval draaien de heupen gevaarlijk dicht naar de rand van de lift. Vertel kinderen dat zolang ze in de lift zitten ze voor zich uit kijken.

6. Uitstappen
Voor het eerst met de lift betekend ook voor het eerst uitstappen. Belangrijk dat de kinderen boven hun ski’s iets omhoog houden om te voorkomen dat de punten van de ski’s in de sneeuw blijven steken.

7. Verzamelen
Zodra ze de lift verlaten wil je dat ze zich verzamelen. Spreek voor het instappen een duidelijk markant punt af waar ze moeten verzamelen.

8. Met het laatste kind samen instappen
Het laatste kind is de kleinste van je groep. Samen loop je naar voren en sta je klaar om in de lift te gaan zitten. Pak vlak voor je instapt de bovenarm van het kind beet zodat je het kind op kan tillen en goed in de stoel kunt neerzetten.

Met een goede uitleg, waarbij je van het moment vlak voor instappen tot het moment na het uitstappen stap voor stap uitlegt wat de kinderen kunnen verwachten, is het nemen van de lift voor de eerste keer niet moeilijk. Uiteraard wil je bij de tweede, en misschien ook wel bij de derde keer, de uitleg herhalen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren