Skileraar zijn is als een butler op ski’s

Een goede skileraar heeft zijn eigen gasten. Er zijn toeristen die hun skigebied niet kiezen vanwege het mooie hotel of de fijne infrastructuur maar vanwege een skileraar. Jaar na jaar wordt de favorite skileraar weken van te voren geboekt om te voorkomen dat hij bij aankomst al geboekt is. Alles draait om service.

Service
Je les start om 9:30 uur maar jij als skileraar staat al om 9:15 uur klaar zodat je gasten niet op jou hoeven te wachten. Wanneer je gasten jou hebben gevonden begin je eerst eens met een gezellig praatje zonder dat het over skien gaat. Hoe was de reis en hoe bevalt het skigebied?

Vanaf de verzamelplek van de skischool is het nog 50 meter lopen naar de piste. Denk hierbij aan je gasten die het al lastig genoeg vinden om op skischoenen te lopen, laat staan tegelijkertijd een paar stokken en ski’s te dragen. Jij als skileraar neemt de ski’s over zodat je gasten met de extra steun van de skistokken naar de piste kunnen lopen. Bij de piste aangekomen controleer je eerst of de skischoenen goed vastzitten waarna je de sneeuw er onder vandaan haalt zodat ze makkelijk in de binding klikken.

Tijdens het skien bouw je de les rustig op en vraag je geregeld hoe je gasten zich voelen. Gaat het te snel of juist te langzaam? Jij past je les zo aan dat je gasten hun doel bereiken. Aangekomen bij de lift ga je daar staan waar de wachttijd het kortst is. Samen met je gasen stap je in de lift zodat je, nadat je kort de lesstof hebt doorgenomen, het gezellig kunt hebben over alles wat niet met skiën te maken heeft. Boven aangekomen open je de beugel en help je als dat nodig is je gasten met het uitstappen van de lift.

Je kiest voor de lunch het gezelligste restaurant waar je het beste kunt eten en zoekt direct een tafel voor jou en je gasten. Adviseer de lekkerste gerechten en vertel ondertussen wat over het skigebied en wat je hier allemaal nog meer kunt doen. Na de lunch pak je eerst de ski’s van je gasten en legt deze alvast in de richting waar je heen gaat.

Tijdens de middag maak je van je gasten een paar foto’s of een filmpje die je in de lift kunt analyseren. Die foto’s zijn gelijk een leuk aandenken aan de les. Je stopt daar waar je het mooiste panaroma uitzicht hebt en verteld iets over de hoge bergtoppen en de omgeving.

Aan het eind van de middag als jullie weer terug zijn op de verzamelplek van de skischool is het 20 minuten later dan gepland. Dit doe je graag zodat je net even wat meer kunt doen tijdens je les. Je sluit af met alles wat je gasten hebben geleerd en analyseert de pistes die vandaag ineens wel heel goed gingen. Natuurlijk biedt je aan om de dag daarna de les voort te zetten.

Iets extra’s
Na de les ben je nog niet klaar. In het bergrestaurant drink je nog even wat na en kun je de les voor morgen vast reserveren bij de skischool. Je gasten hoeven morgen alleen nog maar naar jou toe te komen voor de tweede les. Omdat er natuurlijk van alles kan gebeuren geef je voor de zekerheid even je telefoonnummer. Zo kunnen je gasten jou bereiken als ze wat verlaat zijn of toch iets eerder willen beginnen. Uiteraard mogen ze altijd bellen als jij iets voor ze kan doen.

Welk beetje extra biedt jij zodat je gasten voor jou terug komen?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren