Warme handen: het geheim dat niemand kent

Er is niks zo vervelend als koude handen tijdens het skiën of snowboarden. We zoeken de oplossing in dikkere handschoenen of wanten, maar een gedeelte van het probleem van koude handen kan makkelijker worden opgelost dan je denkt.

We besteden veel aandacht aan het dragen van goede handschoenen of wanten. Als het echt koud is nemen we speciale handwarmers mee de berg op die we in onze handschoenen kunnen doen. De echte koukleumen onder ons kiezen er zelfs voor om verwarmde handschoenen aan te schaffen. Er is echter een eenvoudige truck die erg effectief werkt tegen koude handen.

Houd je nagels kort. Het klinkt misschien wat vreemd, maar onderzoek heeft aangetoond dat het materiaal waar onze nagels van zijn gemaakt uitstekend warmte geleidt. Zelfs al bij een verschil in lengte van 1 millimeter wordt er veel warmte van je handen weggevoerd.

De volgende keer dat je de piste op gaat tijdens een koude dag knip je dus eerste even de nagels van je vingers en tenen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren