Zo voorkom je dat je materiaal gestolen wordt

Tijdens je werk in de bergen zijn er tal van momenten waarop je jouw materiaal onbeheerd achter moet laten. Vooral tijdens de lunch staan je ski’s of snowboard een lange tijd buiten zonder dat je er zicht op hebt. Met een paar handigheidjes kun je voorkomen dat je materiaal gestolen wordt.

Als je na de lunch je materiaal weer wilt pakken om verder te gaan met je les merk je tot je grote schrik dat het er niet meer staat. Of het nou gestolen is of dat iemand de verkeerde paar ski’s of het verkeerde snowboard heeft gepakt doet er niet toe. Jij bent je materiaal kwijt dat je nodig hebt voor je werk. Je kunt niet zonder je ski’s als skileraar en al helemaal niet als je op het punt staat je les voort te zetten.

Markeer je materiaal
In veel gevallen wordt het materiaal niet bewust gestolen. Veel skiërs en snowboarders huren hun materiaal en hebben geen idee hoe het er eigenlijk uitziet. Zorg er daarom voor dat je iets herkenbaars op je materiaal hebt dat iedereen direct opvalt. Plak bijvoorbeeld een sticker op de punten van je ski’s of op de voorkant van je snowboard. De sticker zal iedereen opvallen en ze zullen gelijk doorhebben dat ze het verkeerde materiaal in hun handen hebben.

Schrijf je naam er op
Nog beter dan je materiaal markeren is je eigen naam er op schrijven. Ook hiervoor geldt dat je dat duidelijk wilt doen en goed in het zicht. Iedereen die jouw ski’s wil pakken moet gelijk doorhebben dat ze het verkeerde materiaal voor zich hebben.

Skistokken
Onbegrijpelijk, maar waar. Er zijn mensen die hun skistokken verloren of gebroken hebben en denken dat ze dan ergens anders op de piste een nieuw paar stokken kunnen pakken. En laten dat nou net jouw dure carbon stokken zijn. Om dat te voorkomen doe je er verstandig aan om vooral de duurdere skistokken tijdens de lunch mee naar binnen te nemen. Er zullen maar weinig restaurants zijn waar ze daar moeilijk over doen en jij kunt met een gerust hart lunchen.

Hang je stokken over je ski’s heen
Laat je jouw skistokken buiten staan dan kun je de bandjes van je stokken over de punten van de ski’s hangen. Als je de bandjes vervolgens doortrekt naar beneden zitten je skistokken om de ski’s heen. Iemand die per ongeluk jouw paar ski’s pakt zal het direct opvallen dat de stokken vastzitten. Omdat hij of zij dit zeker niet gedaan heeft is het gelijk duidelijk dat ze de verkeerde ski’s gepakt hebben.

Wissel je ski’s om
Ook om te voorkomen dat je ski’s per ongeluk mee worden genomen kun je de ski’s omwisselen met die van je gasten. Je hebt dan één ski van jezelf en één ski van je gasten bij elkaar staan. Uiteraard valt dat gelijk op en zal iemand anders direct doorhebben dat het niet zijn ski’s zijn.

Houd je materiaal in het zicht
Word je materiaal bewust gestolen dan is de kans dat je het nog terugvindt zeer klein. Zoeken naar een paar ski’s in een skigebied is zoeken naar een speld in een hooiberg. Omdat voorkomen beter is dan genezen wil je beginnen met je materiaal in het zicht te houden. Zet het daar neer waar je het tijdens de lunch kunt blijven zien.

Gebruik een slot
De allerbeste oplossing is het gebruiken van een slot. Er zijn speciale sloten op de markt die speciaal ontwikkeld zijn om materiaal als ski’s en snowboards op slot te zetten. Deze sloten zijn compact genoeg om in je zak te passen en sterk genoeg om te voorkomen dat het materiaal meegenomen wordt.

Is het bij jou wel eens voorgekomen dat je materiaal verdwenen is?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde