10 herkenbare situaties tijdens je kinderskiles

Er is niks zo veelzijdig als het geven van skiles aan kleine kinderen. Vooral bij kinderen die al de piste opgaan, maar nog net te jong zijn om alles zelf te kunnen, maak je de meest bijzondere, grappige en lastige situaties mee. Herken jij een van deze tien situaties?

1. Veel te vroeg
‘s Ochtends vroeg kom je aangelopen bij de skischool. De lessen beginnen pas over dertig minuten, maar toch staat een van je kinderen samen met zijn ouders je al op te wachten. Het leek de ouders wel handig om iets eerder te komen, want dan konden zij zelf alvast de piste op. Je laat het kind natuurlijk niet een half uur in de sneeuw wachten tot de andere kinderen er zijn dus besluit je samen binnen in de skischool te wachten.

2. Skischoenen verkeerd om
Terwijl je samen op de andere kinderen wacht valt je ineens iets op. In alle haast hebben de ouders de skischoenen van hun dochter verkeerd om aangetrokken. Omdat skischoenen bij kinderen over het algemeen wat ruim zitten heeft het kind nergens last van. Je trekt de skischoenen uit en wisselt ze om.

3. Ik wil naar mama!
Nadat je alle kinderen hebt verzameld en onderweg bent naar de lift, zie je bij een van de kinderen een tril lipje verschijnen. Tussen het zachte snikken door hoor je, “ik wil naar mama”. Het zachte snikken gaat langzaam over in huilen. Om te voorkomen dat je binnen een paar minuten met zeven huilende kinderen zit kniel je zo snel je kan voor het kind op de grond en leg je de situatie uit. “Mama komt aan het eind van de skidag kijken hoe goed jij hebt leren skiën en daarom gaan we samen met de andere kinderen nu oefenen.” Na nog een paar keer sniffen legt het kind zich er bij neer en loopt, met zijn ski’s onhandig onder zijn armen, achter de rest van de kinderen aan.

4. Ski’s die niet glijden
Als je boven bij alle kinderen dan eindelijk de ski’s aan het gekregen blijven een paar kinderen stilstaan. De ski’s, die waarschijnlijk al tientallen jaren van broertje op zusje op neefje rondgaan in de familie, zijn waarschijnlijk voor de laatste keer gewaxt net voor ze de fabriek hebben verlaten. Snel pak je een klein blokje wax uit je tas en wrijft de ski’s in. Dat zal het probleem voor even verhelpen.

5. Plassen
Nu alle kinderen hun ski’s aan hebben en deze ook glijden ben je er helemaal klaar voor. Je legt enthousiast de eerste oefening uit waarna je een van de kinderen met zijn handen tussen zijn benen ziet duwen. Op de vraag, “moet je plassen?”, wordt er instemmend geknikt. Je laat alle kinderen hun ski’s uitdoen en loopt samen naar het restaurant. Voor de zekerheid laat je alle kinderen naar het toilet gaan zodat je zeker weet dat je straks dan eindelijk met je les kunt beginnen.

6. Dat lust ik niet
Na een gezellige en leerzame ochtend is het tijd voor de middagpauze. Als alle kinderen hun helm, handschoenen en ski-jas hebben uitgedaan zet je ze aan de voor jullie gereserveerde tafel. Er staat die dag spaghetti op het menu. Je vraagt de kinderen wie er geen spaghetti lust. Geen van de kinderen steekt zijn hand omhoog en dus haal je voor alle kinderen uit je groep spaghetti. Zorgvuldig stapel je alle zeven borden op het dienblad en loop je naar de tafel terug. Terwijl je de borden op tafel zet zie je bij twee kinderen het gezicht vertrekken. Kort daarna zeggen ze, “ik lust geen spaghetti”. Dan zit er maar één ding op. Met beide borden weer terug naar de keuken, de situatie uitleggen, je excuses aanbieden en met twee borden patat weer terug.

7. Overal saus
Als alle kinderen aan tafel zitten met hun bord eten voor zich vraag je aan je collega om even een oogje in het zeil te houden. Je haalt voor jezelf iets te eten. Zodra je terugkomt zie je dat het meer en deel van je kinderen van oor tot oor onder de spaghettisaus zitten. Vooral niks aan doen tot ze helemaal klaar zijn. Zodra iedereen zijn bord leeg gegeten heeft neem je ze allemaal mee naar het toilet om daar met een flinke hoeveelheid water de gezichten schoon te boenen.

8. Snottebel
Na de pauze zit je samen met de kinderen in de gondel. Naast je hoor je een van de kinderen herhaaldelijk zijn neus ophalen. Als je naar links kijkt zie je een snottebel langzaam naar beneden komen en voor je het weet schiet deze weer terug de neus in. Dit proces zal zich blijven herhalen tot jij er iets aan doet. Uit je tas haal je snel je zoekdoekjes om het kind zijn neus te snuiten.

9. Gevallen
Terwijl jullie lekker over de piste glijden merk je dat een van de kinderen gevallen is. Het achterste kind uit de groep licht ondertussen zo’n vijftig meter hoger dan waar jij met de rest van de groep staat. Een van de ski’s is uitgegaan en uiteraard krijgt het kind deze zelf niet meer aan. Vol goede hoop wacht je tot een van de voorbijgangers even stopt om te helpen. Omdat dat weinig oplevert zit er niks anders op dan je ski’s uit te trekken en zelf de klim naar boven te trotseren. Zodra je er bijna bent stopt er iemand die de ski weer aan weet te krijgen. Het kindje glijdt langs jou richting de groep. Nadat je na een paar seconden weer op adem bent gekomen loop je terug naar beneden.

10. Een tekening om nooit meer te vergeten
Aan het eind van de laatste skidag neem je afscheid van de kinderen. Plotseling halen een paar kinderen een zelfgemaakte tekening uit de rugtas van hun ouders vandaan. De tekening wordt aan jou overhandigd samen met een dikke knuffel. Ook de ouders spreken hun dank uit en vragen of je er volgend jaar weer bent. Hun zoon of dochter wil alleen nog maar bij jou in de groep. Een moment om nooit meer te vergeten.

Welke leuke, grappige, mooie, lastige of bijzondere momenten heb jij meegemaakt tijdens je kinderskiles?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren