De spanning van de skischool wedstrijd

Op donderdag is het dan eindelijk zo ver. Je hebt er samen met de kinderen de hele week voor getraind. Na een goede warming-up volgt de verkenning. De tactiek wordt nog een keer doorgenomen voor de startnummers worden omgehangen. De spanning stijgt. Over vijf minuten begint de wedstrijd van de skischool.

Oefenen
De kinderen die al eerder les hebben gehad bij de skischool weten dat de week wordt afgesloten met een wedstrijd. Tijdens de skiles wordt er hard getraind op de slalom. Hoe sta je in de perfecte racehouding en hoe ga je zo snel mogelijk tussen de slalompalen door. De een doet nog harder zijn best dan de ander om precies dat te doen wat jij zojuist hebt uitgelegd. Allemaal om er aan het eind van de week voor te zorgen dat de eerste plaats behaald wordt.

Spanning
Ondanks dat je de kinderen al meerdere keren hebt uitgelegd dat meedoen belangrijker is dan winnen voel je de spanning gedurende de week langzaam stijgen. Op dinsdag worden de eerste voorzichtige inschattingen gemaakt. De kinderen proberen te achterhalen wie de snelste van de groep is en op welke plaats ze zouden kunnen eindigen. Sommige kinderen wensen zich dat andere kinderen niet mee doen donderdag zodat de kans op de overwinning groter is.

Wedstrijddag
Op de dag van de wedstrijd komen de kinderen net even iets vroeger dan normaal. Het eerste waar ze over beginnen is de wedstrijd. Hoe laat zijn ze aan de beurt en doen alle kinderen vandaag mee? Van de ouders krijg je te horen dat de kinderen moeilijk in slaap zijn gevallen die avond vanwege de spanning voor de wedstrijd. De beker van vorig jaar staat duidelijk in het zicht op de slaapkamer en het is de grootste wens dat daar nog een beker naast komt te staan na vandaag.

Nadat je met de kinderen nog een keer alles hebt doorgenomen sta je aan de start. De kinderen hebben moeite om stil te blijven staan van de zenuwen. Onder begeleiding van de luide muziek en het geschreeuw van een iets wat te enthousiaste moeder start de eerste uit je groep weg en skiet een perfecte race naar beneden. Als ook de laatste vertrokken is ski ook jij door de slalom naar beneden.

Al voor je tot stilstand bent gekomen bij je groep beginnen de eerste al met vragen hoeveelste ze geworden zijn. Omdat je niet alle tijden uit je hoofd hebt kunnen leren leg je uit dat ze geduld moeten hebben tot de prijsuitreiking vanmiddag.

Prijsuitreiking
Diezelfde middag staan tijdens de prijsuitreiking de eerste kinderen al veel te vroeg voor het podium te springen. Ze kunnen niet wachten tot hun groep aan de beurt is. Als het dan eindelijk zo ver is betreden ze gespannen samen met jou het podium. Als de eerste kinderen te horen hebben gekregen op welke plek ze geëindigd zijn blijven er nog drie kinderen over. Als de nummers drie en twee genoemd zijn staat er nog een kind achter de andere kinderen van enthousiasme op en neer te springen. Als zijn naam dan eindelijk genoemd wordt neemt hij met een glimlach van oor tot oor zijn oorkonde, medaille en beker in ontvangst.

Een traan en een lach
Zodra je met je groep het podium verlaat beginnen twee kinderen zodra ze hun ouders zien te huilen. De andere kinderen rennen snel naar hun ouders toe om hun oorkondes en medailles te laten zien. Als de teleurgestelde kinderen dan eindelijk ook blij zijn met hun medaille, feliciteer je alle kinderen met hun prestatie en neem je afscheid. Een fantastische week is afgesloten met een fantastische dag.

Kun jij je nog herinneren dat je zelf als kind aan de start van de skischool wedstrijd stond?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren