10 skigebieden voor als je iets bijzonders wilt

Een steile afdaling, een hoge bergtop of meters hoge sneeuw. Op je vrije dag wil je lekker genieten van het skiën of snowboarden. Ben je opzoek naar iets bijzonders, dan wil je volgend seizoen in een van deze tien skigebieden werken.

1. Zermatt, Zwitserland
Heel veel skigebieden beweren de langste afdaling ter wereld te hebben. Ondanks dat die bewering moeilijk te testen is lijkt het erop dat Zermatt toch echt de langste heeft. Daar hebben ze namelijk maar liefst twee afdalingen die meer dan 20 kilometer lang zijn. De afdalingen starten beide op de Kleinen Matterhorn op 3.820 meter hoogte. Om daar te komen neem je de hoogst gelegen skilift van Europa. Dat record hebben ze daar in ieder geval.

2. Mayerhofen, Tirol
In Mayerhofen vind je de beroemde piste nummer 14, oftewel de ‘Harakiri’. Het is de steilst geprepareerde skipiste van Oostenrijk met een hellingshoek van maar liefst 78 procent. Om je een idee te geven van hoe steil dat is, een skispringschans is minder steil.

3. Damüls, Vorarlberg
Vandaag de dag is een sneeuwzeker gebied geen overbodige luxe. Een klein dorp in het Bregenzerwald geldt als het meest sneeuwzekere bergdorp van Europa, misschien zelfs wel van de wereld. Gemiddeld valt er per seizoen maar liefst tien meter sneeuw!

4. La Grave, Frankrijk
Strikt genomen is La Grave geen skigebied. Daarvan wordt pas gesproken als de bergen doormiddel van een lift te bereiken zijn en de pistes geprepareerd worden. Je kunt er met een grote gondel in dertig minuten op 3.200 meter komen. Er zijn geen pistemachines die de piste prepareren, alle afdaling maak je in het onverspoorde terrein. Freeriders van over de hele wereld komen er om van de steile hellingen te genieten. Heb je de kwalificaties in dit terrein je lessen te mogen geven dan is La Grave zeker de moeite waard.

5. Alpe d’Huez, Frankrijk
Bij de Alpe d’Huez denk je gelijk aan de Tour de France. Echter vind je er ook de 3.300 meter hoge Pic Blanc. Van de berg komen uitsluitend zwarte pistes naar beneden. Spectaculair is de 200 meter lange tunnel die naar de zonnige kant van de berg leidt en naar de zwarte piste ‘Le Tunnel’. Ook de 17 kilometer lange en 2.000 hoogtemeters tellende gletsjer afdaling is gemarkeerd als zwarte piste.

6. Mürren, Zwitserland
In Mürren wordt sinds het jaar 1928 de Inferno-wedstrijd georganiseerd waarbij 1.850 amateur skiërs tegelijk starten. Om de 15 kilometer lange wedstrijd te volbrengen moet je goed op je ski’s staan. De snelste zijn in 15 minuten beneden. De meeste doen er echter zo’n 45 minuten over.

7. Verbier, Zwitserland
In Verbier wordt jaarlijks de Freeride World Tour georganiseerd. De afdalingen op de Mont Fort behoren tot de grootste uitdagingen voor skiërs in de Alpen. Nagenoeg recht naar beneden over hoge buckels leidt de afdaling je naar het middenstation van de gondel.

Wie nog energie over heeft kan door skiën naar het dorp Tortin. Voor je daar bent kom je langs de zes kilometer lange buckelpiste gelegen op 1.300 meter. Deze piste staat bekend als de meest indrukwekkende  buckelpiste van de Alpen.

8. Vallée Blanche, Frankrijk
De Vallée Blanche geldt als één van de mooiste skiroutes van Europa en loopt door het imposante gletsjergebied van de Mont Blanc. De route is gemarkeerd, maar niet geprepareerd. Skiërs zonder ervaring doen er verstandig aan deze route alleen onder begeleiding van een skigids te nemen. Een mooie omgeving om in te werken dus.

9. Gulmarg, India
Misschien niet het meest voor de hand liggende gebied om skiles te gaan geven, maar des te bijzonder is Gulmarg in India. Het skigebied ligt op de hoogste berg in de Himalaya en is het hoogste skigebied ter wereld. De liften starten op 2.650 meter. Tot die hoogte gaan bijvoorbeeld de skigebieden in de Arlberg. Het hoogst bereikbare punt per lift bevindt zich op 3.980 meter. Freeriders hebben de mogelijkheid om in een half uur door te lopen naar 4.124 meter om daarna te genieten van heerlijke poeder afdalingen.

10. St. Anton, Tirol
Klettersteigen is in de zomer een veel beoefende sport, maar ook in de winter over sneeuw en eis kan er geklommen worden. Skiërs kunnen met hun ski’s op de rug via de Rendl-Klettersteig omhoog. Een groot avontuur met een schitterend uitzicht. Als beloning krijg je een fantastische poederafdaling.

Ben jij volgend seizoen in één van deze tien skigebieden te vinden?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren