14-jarig kind overleden tijdens skiles

Tijdens een skiles in het skigebied Adelboden-Lenk is afgelopen donderdag een 14-jarig meisje overleden nadat ze ten val is gekomen. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat uitgesloten kan worden dat het ging om een tweezijdig ongeval.

Afgelopen donderdag, kort na 13:20 uur komt het 14-jarige meisje ten val. De pisteredding probeert samen met enkele omstanders het meisje te reanimeren. Snel daarna wordt ze per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Daar overlijdt ze diezelfde avond nog aan haar verwondingen. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk loopt.

Skischoolleider Pascal Frei bevestigd dat het ongeval heeft plaatsgevonden tijdens de skiles van de Zwitserse skischool Adelboden. “Wij zijn door deze tragedie zwaar getroffen”, aldus Frei. Ook de skischool en skileraren hebben een moeilijke week achter de rug. De skischool staat in contact met de familie van het slachtoffer.

De leerling was aan het einde van de rode piste, op een vlak gedeelte, onderweg toen het ongeluk zich voordeed. Volgens Frei heeft het ongeluk niks te maken met de les die gegeven werd.

“We hebben snel en op een transparante manier de betrokkenen geïnformeerd. Diezelfde avond zijn de betrokkenen uit de skigroep en het skischoolteam, bestaande uit 90 leraren, geïnformeerd. Op vrijdag hebben we ook de overige gasten laten weten wat er zich die donderdag heeft voorgedaan,” aldus Frei. Vanaf begin deze week probeert de skischool haar normale ritme weer op te pakken.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren