14-jarig kind overleden tijdens skiles

Tijdens een skiles in het skigebied Adelboden-Lenk is afgelopen donderdag een 14-jarig meisje overleden nadat ze ten val is gekomen. Wat er precies is gebeurd is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat uitgesloten kan worden dat het ging om een tweezijdig ongeval.

Afgelopen donderdag, kort na 13:20 uur komt het 14-jarige meisje ten val. De pisteredding probeert samen met enkele omstanders het meisje te reanimeren. Snel daarna wordt ze per helikopter naar het ziekenhuis gevlogen. Daar overlijdt ze diezelfde avond nog aan haar verwondingen. Het onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk loopt.

Skischoolleider Pascal Frei bevestigd dat het ongeval heeft plaatsgevonden tijdens de skiles van de Zwitserse skischool Adelboden. “Wij zijn door deze tragedie zwaar getroffen”, aldus Frei. Ook de skischool en skileraren hebben een moeilijke week achter de rug. De skischool staat in contact met de familie van het slachtoffer.

De leerling was aan het einde van de rode piste, op een vlak gedeelte, onderweg toen het ongeluk zich voordeed. Volgens Frei heeft het ongeluk niks te maken met de les die gegeven werd.

“We hebben snel en op een transparante manier de betrokkenen geïnformeerd. Diezelfde avond zijn de betrokkenen uit de skigroep en het skischoolteam, bestaande uit 90 leraren, geïnformeerd. Op vrijdag hebben we ook de overige gasten laten weten wat er zich die donderdag heeft voorgedaan,” aldus Frei. Vanaf begin deze week probeert de skischool haar normale ritme weer op te pakken.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het