Maart is de ideale maand voor de eerste keer skiles

Het gaat misschien tegen je gevoel in maar ondanks dat het seizoen op z’n einde loopt is maart de perfecte maand voor beginnende skiërs om te leren skiën. De dagen zijn langer en warmer. Restaurant openen hun terrassen en zorgen met gezellige muziek voor een fijne sfeer. Daarnaast kunnen beginnende skiërs gebruik maken van de vele aanbiedingen op het gebied van materiaal, kleding en onderkomen.

Een eerste wintersportervaring bij blauwe hemel en zonneschijn zal een stuk aangenamer zijn dan bij dichte bewolking en sneeuw bij -5°C. De focus kan beter worden gelegd op het leren skiën, het genieten van de omgeving en de gezelligheid. Leerlingen hoeven niet na te denken over de kou die ze in hun gezicht voelen maar genieten van de aangename warmte die de zon op hun gezicht brengt. Door de warmere temperaturen worden beginnende wintersporters ook niet gedwongen om voor een hoop geld kwalitatief goede kleding aan te schaffen tegen de kou. Doordat het in de skigebieden in de loop van de maand steeds rustiger wordt worden de wachttijden bij de liften steeds korter. Dat houd in dat er tijdens de skiles minder hoeft worden stilgestaan en er meer geskied kan worden.

Ook voor kinderen is maart de perfecte maand om te leren skiën. Kinderen vinden het vaak moeilijk om zichzelf warm te krijgen wanneer ze het koud hebben. De dikke kleding en een ingepakt gezicht zorgt er ook voor dat ze minder makkelijk bewegen. De omstandigheden zoals die meestal in maart zijn zorgen voor een prettige eerste ervaring waardoor ze jaar in, jaar uit, willen blijven wintersporten.

Helaas hebben we geen invloed op het weer en kan er niet gegarandeerd worden dat maart staat voor aangename omstandigheden. Uiteindelijk is het dus altijd maar weer afwachten hoe het weer op de wintersportbestemming is.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren