7 bijzondere vaardigheden van een kinderskileraar

De skigebieden worden deze week overspoeld met kinderen. Vanuit heel Europa worden skileraren ingevlogen om alle kinderen in de skischolen te voorzien van skiles. Een echte kinderskileraar kan niet alleen goed skiën, maar beschikt ook over enkele bijzondere vaardigheden.

1. Tien borden tegelijk serveren
Na een ochtend skiën hebben de kinderen honger. Aan hun skileraar de taak om voor het eten te zorgen. Als je denkt dat iemand die in de bediening werkt handig is met het dragen van borden dan zul je versteld staan van wat een kinderskileraar kan.

Als hun skileraar de borden patat met worst moet afhalen in de keuken blijven de kinderen alleen achter aan tafel. Hoe eerder de leraar terug is hoe beter. Het snelst gaat dat door alle tien de borden tegelijk mee te nemen. Zorgvuldig wordt er daarom een toren gebouwd van borden en dienbladen en loopt de skileraar met het eten voor alle tien de kinderen tegelijk terug naar de tafel.

2. Snottebellen afvegen van een ander
Veel mensen vinden het vies als ze kinderen met snottebellen zien, laat staan dat ze die neuzen moeten schoonmaken. Voor een kinderskileraar geen enkel probleem. Het is dagelijkse kost. Bij het zien van een snottebel bij een van de kinderen worden de zakdoekjes tevoorschijn gehaald om het probleem op te lossen.

3. Zes paar ski’s tegelijk dragen
Voor volwassen wintersporters is het al een hele opgave om hun ski’s te moeten dragen. Kleine kinderen hebben daar vaak nog meer moeite mee. Als het na tien keer proberen dan echt niet lukt zit er voor de skileraar niks anders op dan de ski’s onder de arm te nemen. Tegelijkertijd moeten de eigen ski’s ook nog mee.

4. Kinderen opvoeden in drie talen tegelijk
Als je als ouder denkt het moeilijk te hebben met het opvoeden van je kinderen denk dan even aan hun skileraar. Zij moeten de kinderen leren om netjes achter elkaar te blijven skiën, na het plassen hun handen te wassen, elkaar te helpen en er voor zorgen dat er geen ruzie ontstaat en dat moet ook nog eens in drie verschillende talen tegelijk.

5. Binnen tien minuten tien namen uit het hoofd leren
Sommige mensen krijgen het niet voor elkaar om iemand zijn naam te onthouden. Voor een skileraar is dat letterlijk kinderspel. Binnen tien minuten kent hij of zij alle namen van de kinderen uit het hoofd.

6. Honderd meter sprint op skischoenen
Ze zitten niet lekker en lopen kun je er al helemaal niet op. Voor veel volwassenen zijn de skischoenen een kwelling. Een kinderskileraar skiet niet alleen op de skischoenen, maar is er ook op getraind om in geval van nood er in hoog tempo de berg mee op te lopen. Zodra er een kindje ten val komt worden de ski’s binnen enkele seconden uitgeklikt en loopt een kinderskileraar op skischoenen net zo hard de berg op als dat hij of zij ermee naar beneden skiet.

7. Van skistok naar bezemsteel
In een goede skiles leren de kinderen veel en hebben ze veel plezier met elkaar. Hoe meer afwisseling in de les hoe beter. Hiervoor moet een kinderskileraar beschikken over tal van verschillende oefeningen met allemaal hetzelfde doel. Zo wordt een skistok een bezemsteel, een ring het stuur van een auto inclusief klakson en even later is diezelfde skistok opeens een zwaard. De kinderen skiën plotseling niet meer in de bergen, maar bevinden zich in de jungle. Ze moeten zichzelf klein maken om onder de takken door te skiën en springen om over de rivier heen te komen. Klinkt misschien wat vreemd, maar voor een kinderskileraar de meest normale zaak van de wereld.

Welke bijzondere vaardigheden heb jij ontwikkeld als kinderskileraar?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren