7 redenen om je werk op te zeggen en te gaan werken als skileraar

Het verlangen naar de winter begint steeds meer te komen. Op social media verschijnen dagelijks nieuwe foto’s en video’s van dikke pakken vers gevallen sneeuw. De beelden maken het verlangen naar een heel seizoen in de sneeuw alleen nog maar groter. Om het verlangen naar een hele winter lang in de bergen te leven te versterken geven we je zeven redenen om dit seizoen gewoon te gaan.

1. Beter dan leven om te werken
Het leven van een sneeuwsportleraar gaat niet altijd over rozen. Maar er zijn van die dagen dat je met je gezicht in de zon in de lift zit met niks anders om je heen dan verse sneeuw en onderweg bent naar een perfecte afdaling. Die momenten maken het leven in de bergen een stuk beter dan wat je nu aan het doen bent.

2. Je vrienden jaloers maken
Iedere dag dat het sneeuwt en je buiten geniet van het vers gevallen witte goud zitten je vrienden thuis naar hun computerscherm te staren. Grote kans dat ze een riant salaris verdienen terwijl jij ‘s avonds in de lokale bar als glazenhaler aan het bijverdienen bent. Maar zodra het sneeuwt wensen zij dat ze net als jij hun baan hadden opgezegd op te gaan werken in de sneeuw.

3. Je hoeft niet te doen wat er van je verwacht wordt
Waarschijnlijk is het verstandiger werk te zoeken dat je in staat stelt een hypotheek te bekostigen en een gezin te onderhouden. Maar is dat echt zo? Waarom zou je dat doen als je kunt leven in een kamer van tien vierkante meter, zodra het gesneeuwd heeft je als eerste de poeder in kunt duiken en je kunt leven in het moment? Stop met te leven naar wat er van je verwacht wordt en begin echt te leven. Houd je van skiën? Ga dan skiën, iedere dag!

4. Een foto zegt meer dan duizend worden (spreekt voor zich)
Skileraar, poeder

5. Er wordt over je gesproken
Misschien wordt hier het ego van de skileraar iets te veel gestreeld, maar vaak wordt er tegen skileraren gezegd: “Wow, wat een gaaf leven heb je, in de bergen mogen leven en iedere dag kunnen skiën.” Ja, dat klopt.

Niet altijd een simpel leven, maar een leven om van te houden. En wanneer je oude vrienden opzoekt zijn ze stiekem jaloers over de keuzes die je hebt gemaakt. Er wordt over je gesproken, maar simpelweg omdat ze waarschijnlijk een beetje willen van wat jij hebt.

6. Wie weet wat het leven je nog brengt?
Door de stabiliteit van een woning en vaste baan weet je wat je hebt en wat er komt. Als sneeuwsportleraar neem je de kansen die nergens naar toe lijken te gaan, maar reken maar dat het je ergens gaat brengen waar je later geen spijt van zult hebben.

Het leven in de bergen moet je bewust leven. Niets, maar dan ook niets, kun je vergelijken met het wakker worden op een winterse dag wetende dat je binnen een uur in de lift zit om als eerste je lijnen in de sneeuw te zetten.

7. Skiën… wanneer jij dat wilt
Is dat niet al reden genoeg om een seizoen de bergen in te trekken? Al die keren dat je aan het dagdromen bent over vers geprepareerde skipistes onder een strakblauwe hemel terwijl je achter je ergonomisch gevormde toetsenbord zit. Een droom die nooit echt werkelijkheid zal worden als je niet oppast. Stop met dromen, en ga ervoor.

Dus stop met wat je aan het doen bent, pak je spullen en rijd de bergen in. Er is altijd plek voor een extra sneeuwsportleraar.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren