Anders leren skiën met Terrain Based Learning

Zeker voor volwassene kan leren skiën een hele uitdaging zijn. Voordat de eerste bochten gedraaid kunnen worden is het vallen en opstaan. Omhoog lopen, glijden en remmen kunnen als saai, moeilijken en vervelend worden ervaren. De ontwikkelaars van Terrain Based Learning willen het skiën vanaf het begin af aan leuker maken.

Terrain Based Learning
Bij Terrain Based Learning wordt er gebruik gemaakt van een speciaal gevormd terrein om het skiën van het begin af aan leuk te maken. Het programma is meer dan het vormgeven van de sneeuw. Het hele skigebied zal zich anders moeten opstellen tegenover beginnende wintersporters.

Opbouw
Een speciaal gevormd oefenterrein zorgt ervoor dat skiër op een leuke manier kunnen leren skiën. De eerste stap is het vlakke terrein waar het bewegen op ski’s wordt geoefend. Na het vlakke terrein komt de mini-pipe. In de mini-pipe kunnen skiërs hun eerste meters glijden in een gecontroleerde omgeving.
Hierna komt het golvende terrein waar er voor het eerst echt naar beneden geskied kan worden. Door de oplopende helling aan het eind van het terrein komen de skiërs op een gecontroleerde manier tot stilstand.
De eerste bochten kunnen worden gemaakt door middel van verhoogde bochten. Skiërs kunnen hier hun eerste bochten ervaren zonder dat ze hebben leren sturen. De laatste stap van Terrein Based Learning is de perfecte piste. Op de perfecte piste zijn er geen hulpmiddelen aangebracht en zul je het helemaal zelf moeten gaan doen. Kun je op een gecontroleerde manier van de perfecte piste af komen dan ben je klaar voor de echte pistes.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Living the dream – Matthijs

  Na vele jaren als accountant en controller heeft hij de sprong gewaagd tot skileraar. Na 7 seizoenen van ontwikkeling is het echter weer tijd om

  Help! Een gat in de agenda!

  Corona, Corona, Corona, we kunnen allemaal het woord niet meer horen. Het beïnvloedt bij vrijwel ieder van ons op dit moment het leven en daarbij

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.