Anders leren skiën met Terrain Based Learning

Zeker voor volwassene kan leren skiën een hele uitdaging zijn. Voordat de eerste bochten gedraaid kunnen worden is het vallen en opstaan. Omhoog lopen, glijden en remmen kunnen als saai, moeilijken en vervelend worden ervaren. De ontwikkelaars van Terrain Based Learning willen het skiën vanaf het begin af aan leuker maken.

Terrain Based Learning
Bij Terrain Based Learning wordt er gebruik gemaakt van een speciaal gevormd terrein om het skiën van het begin af aan leuk te maken. Het programma is meer dan het vormgeven van de sneeuw. Het hele skigebied zal zich anders moeten opstellen tegenover beginnende wintersporters.

Opbouw
Een speciaal gevormd oefenterrein zorgt ervoor dat skiër op een leuke manier kunnen leren skiën. De eerste stap is het vlakke terrein waar het bewegen op ski’s wordt geoefend. Na het vlakke terrein komt de mini-pipe. In de mini-pipe kunnen skiërs hun eerste meters glijden in een gecontroleerde omgeving.
Hierna komt het golvende terrein waar er voor het eerst echt naar beneden geskied kan worden. Door de oplopende helling aan het eind van het terrein komen de skiërs op een gecontroleerde manier tot stilstand.
De eerste bochten kunnen worden gemaakt door middel van verhoogde bochten. Skiërs kunnen hier hun eerste bochten ervaren zonder dat ze hebben leren sturen. De laatste stap van Terrein Based Learning is de perfecte piste. Op de perfecte piste zijn er geen hulpmiddelen aangebracht en zul je het helemaal zelf moeten gaan doen. Kun je op een gecontroleerde manier van de perfecte piste af komen dan ben je klaar voor de echte pistes.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren