Digitalisering zodat gasten nog sneller leren skiën

Skileraren moeten al in de rol van entertainer, psychiater en trainer kruipen, nu kunnen ze daar de rol van cameraman aan toevoegen. Door het inzetten van video’s, foto’s en speciale apps geef je je skiles nog meer diepgang.

Digitalisering
De digitalisering die we doormaken mag ook in de skilessen niet ontbreken. Ieder jaar neemt het aantal wintersporters wat met actie-camera’s onderweg is toe. YouTube wordt overspoeld met filmpjes van wintersporters die hun eigen sporen vastleggen. Eerder publiceerde we al een artikel waarin je kon lezen hoe skileraren in Zwitserland training kregen over hoe om te gaan met social media. Je lees dit eerdere artikel hier.

Op internet zijn tal van video’s te vinden waarin de skitechniek wordt uitgelegd. Maar het persoonlijke contact met de gast zal altijd een belangrijke factor blijven spelen in het goed leren skiën. Als skileraar geven we uitleg over de beweging, laten we de beweging zien en zorgen we dat onze gast onze bewegingen kan nabootsen. Hiermee willen we onze gasten onder het begrip praatje, plaatje, daadje, leren skiën. Maar net zo waardevol is het als de gast zichzelf ziet skiën. Pas dan zal hij echt begrijpen wat je als skileraar probeert uit te leggen. Waar je vroeger de hele dag met een videocamera onderweg was om een paar bochten vast te kunnen leggen heb je tegenwoordig aan je mobiele telefoon genoeg. Er zijn zelf telefoons die het mogelijk maken om de beelden in slowmotion terug te kijken.

dartfish-expressDartfish Express
Om als skileraar je gasten nog beter feedback te kunnen geven kun je gebruik maken van de Dartfish Express app. Deze app stelt je in staat om je gemaakte video-opnames beeld voor beeld te bekijken en te bewerken. Door lijnen te tekenen in het beeld en in te zoomen maak je het voor je gasten extra duidelijk waar de verbeterpunten zitten. Als je thuis bent gekomen kun je de video online verder bewerken en uploaden. Zo kan je gast thuis zijn skibewegingen verder bekijken en heeft hij een leuk aandenken aan de leerzame skiles. Voor meer informatie kun je op de website van de app-ontwikkelaar terecht.

Skischule Kleine Scheidegg
Voor de 25 skileraren van de Skischule Kleine Scheidegg is het inzetten van smartphone en apps opgenomen in de interne opleiding. De skischool eigenaar is niet bang dat zijn leraren alleen nog maar naar het scherm van hun telefoon aan het staren zijn. “De smartphones zullen slechts een enkele keer worden ingezet en dienen alleen om de gast te overtuigen. Ook hier geldt de regel: beeld zegt meer dan duizend worden. De tijd zal leren of de oudere generatie skileraren met deze techniek zal leren omgaan.” De skischool eigenaar is zich er van bewust dat de stap naar skileraar 2.0 tijd nodig zal hebben.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Snowboardleraar in IJsland

  Gastblogger Vincent Drost van VT Adventures en Iceland Snowsports begon zijn carrière als snowboardleraar in de Zwitserse Alpen. Naast het lesgeven als docent economie, reisde