Documentaire over Skischule Oberharz (NDR)

Het is niet alleen zijn tiende seizoen, ook heeft Andi Hickmann (49) zijn Skischule Oberharz am Wurmberg uitgebreid. Dat betekend meer leerlingen, meer ski- en snowboardleraren, meer organisatorische zaken en meer trainingsmaterialen.

De eerste sneeuw kwam vorig seizoen onverwachts vroeg. Al begin December werden de pistes op de Wurmberg geopend. Bij goede sneeuwcondities draaien de skileraren van de skischool vooral in het weekend overuren. Dan moet alles goed functioneren. Andi Hickmann is altijd zonder ski’s onderweg, deelt groepen in, is voor zijn ski- en snowboardleraren aanspreekbaar en probeert alle problemen op te lossen.

Een van de weinige momenten dat Andi zijn ski’s aan kan doen is wanneer zijn leraren leerlingen worden. De skilerarenopleidingen zijn voor Andi niet genoeg, hij wil dat zijn leraren altijd up-to-date zijn en brengt ze regelmatig de nieuwste kneepjes van het vak bij.

De Duitse zender NDR volgde de skischool tijdens al haar werkzaamheden. Dit leverde een leuke documentaire op genaamd: Die Skischule. Volg Hickmann en zijn skischool tijdens het seizoen 2013/2014.

Bron: NDR


Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren