Bijscholing voor skileraren

Het is de hoogste tijd om het nut van bijscholing eens toe te lichten. Wat is het eigenlijk en waarom is het van belang? Matthijs neemt je in deze blog mee in het nut van bijscholing als skileraar. Lees snel verder voor een korte vlucht over het opfrissen van je kennis en kunde.

Bij veel beroepen moet je je niveau bijhouden om niet het risico te lopen je licentie kwijt te raken. Dit geldt eigenlijk ook voor skileraren. Wij worden allemaal geacht om onze kennis en kunde bij te houden, maar dit euvel kan verschillen per verband en land.

Zwitserland

In Zwitserland geldt een strikt regime. Per één of twee jaar een weekend in de sneeuw voor de laatste finetuning, nieuwe inzichten op didactisch en technisch vlak en eventuele wijzigingen in de approach. Zo’n weekend is een mengeling van workshops, lezingen en discussies. Na voldaan te hebben aan je verplichting, wordt je licentie verlengd. Dit geldt voor alle niveaus.

Oostenrijk

In Oostenrijk is de bijscholing per regio verschillend. In bijvoorbeeld het Vorarlberg moet iedere 4 jaar een bijscholingsweekend gevolgd worden om jouw licentie te behouden. Er zijn ook regio’s waar geen eisen gesteld worden aan de bijscholing, hier blijft jouw licentie onbeperkt geldig. Zonde eigenlijk, want er valt zoveel te halen uit een bijscholingsdag.

Bijscholing

Tijdens een bijscholing ben je weer met collega’s onderweg, je krijgt tips and tricks van mensen die van wanten weten. Je kijkt bij anderen af en deelt met hun jouw gedachten over verschillende aanpakken. Ook krijg je een frisse wind door je ervaring en leer je allicht nieuwe wegen om je klanten verder te helpen. Het doel is altijd om jouw koppie weer te activeren en stoffige kennis weer eens van stal te halen.

De kosten zijn meestal te overzien en de baten zijn groot. Je moet het zien als les nemen, maar in plaats van xx euro per uur, betaal je er een fractie van. Je wordt er een betere skiër en een betere leraar door. Back to the basics brengt je meestal meer dan je denkt!

Ik mag in november weer een weekend in Saas Fee aan de bijscholing. Gaan jullie naar een bijscholingsdag? Check bij je verband de datums, soms zijn ze zelfs in NL mogelijk!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren