Een tussenjaar in de sneeuw

Isabelle is een sportieve 18 jarige en heeft afgelopen voorjaar eindexamen gedaan op het VWO van het Amsterdams lyceum. Na het behalen van haar diploma wist zij nog niet wat ze wilde studeren. Naast zeilen en dansen heeft Isabelle nog een grote passie: skiën. Toen ze de opleiding tot skilerares voorbij zag komen, wist zij het direct. “Dit is echt een opleiding voor mij!”

Lerares worden

Tijdens de zomermaanden geeft Isabelle zeilles aan kinderen in Aalsmeer. Ze doet dit al 4 jaar en geniet daar nog ieder jaar van, dus toen de mogelijkheid kwam om ook in de winter les te geven wist ze het meteen. “Een heel jaar lesgeven terwijl ik mijn favoriete sporten doe, beter kan ik mijn tussenjaar niet invullen. Ik wil graag goed voorbereid naar de opleiding gaan, daarom volg ik een Duits cursus.” aldus Isabelle.

Cursus Duits

Isabelle: “Ik ben de Duits cursus van EF gaan volgen omdat ik de taal bijna niet sprak. Op mijn middelbare school was ik gestopt met het leren van de taal, maar nu ik het nodig heb voor mijn opleiding is dit ideaal. Ik ben nu 7 weken onderweg en ik kan al aardig gesprekken voeren. Ook het lezen, schrijven en verstaan gaan top!”

Door de Duits cursus van EF hoopt Isabelle een voorsprong te hebben op de andere deelnemers. Zodra ze de cursus heeft afgerond zal ze 2 weken terug naar Nederland gaan. Daarna gaat Isabelle met Snowsports mee naar Oostenrijk. 

Isabelle; “De cursus Duits bevalt heel goed. Naast dat het belangrijk is om de taal te spreken voor de opleiding is het altijd handig om een extra taal te leren. Duits is natuurlijk een veel gesproken taal en ik zal het hard nodig hebben tijdens de opleiding.”

“Eerst de opleiding en de spanning komt later wel!”

Keuze voor Snowsports

Isabelle; “Na zoekwerk op internet kwam ik bij Snowsports terecht. Ik was ook op sites van andere opleiders geweest, maar Snowsports voelde heel goed aan.” Zegt Isabelle over haar keuze. “Na een Webinar gevolgd te hebben wist ik het zeker en heb ik mij direct ingeschreven.”

“Op de ski’s staan, daar kijk ik gewoon weer ontzettend naar uit! Eindelijk weer in de sneeuw, want dat was ook alweer een tijd geleden. Mij lijkt het erg leuk om aan de Anwärter te beginnen, nieuwe mensen leren kennen en lesgeven. Het leukste daaraan vind ik dat je kinderen echt met de les ziet groeien. Als zij doorkrijgen hoe de sport werkt, daar geniet ik echt van!” aldus Isabelle

Verwachtingen

Isabelle; “Ik weet eigenlijk nog niet zo goed wat ik kan verwachten tijdens de opleiding. Natuurlijk heb ik wel een uitleg gehad over wat we allemaal gaan krijgen, maar zoiets heb ik niet eerder gedaan. Dus wat dat betreft sta ik er helemaal blanco in.” zegt Isabelle.

“Alles is natuurlijk nieuw. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en een nieuwe activiteit. Dan is het natuurlijk altijd wennen. Ik verwacht dat het een heel leuk skiseizoen gaat worden met lekker weer een veel gezelligheid.” aldus Isabelle.

Lesgeven

Deze winter is Isabelle het gehele seizoen op de pistes in Serfaus te vinden. Ze heeft zelf een plekje binnen een skischool weten te bemachtigen en kijkt er al ontzettend naar uit.

Isabelle; “Toevallig heb ik afgelopen week contact gehad met de skischool en ik ga lesgeven in Serfaus. Ik heb zelf ook wel eens les gehad in dit gebied en vind het daar schitterend. Daarom wil en ga ik daar lesgeven.”

Toekomst

Zodra dit skiseizoen voorbij is wil Isabelle gaan studeren. Welke studie zij gaat volgen weet ze nog niet, maar voor nu wil zij zich eerst focussen op haar Anwärter en het komende seizoen.

Isabelle; “Het is niet voor niets dat ik een tussenjaar heb. Deze tijd ga ik gebruiken om les te geven en te genieten van de winter. Denken aan school en studie komt later wel!”

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren