Fieberbrunn in het zonnetje

Door vele websites worden skigebieden gepromoot of in het zonnetje gezet vanuit een toeristisch oogpunt: ‘hier moet je heen omdat het de beste hotels heeft’ of ‘dit is het perfecte gebied voor gezinnen’. Deze artikelen zijn leuk om te lezen, maar voor skileraren is het niet super interessant. Vandaar dat wij een reeks gebieden in het zonnetje te zetten, geschreven vanuit het oogpunt van een skileraar! Aan mij, Fréderique, de eer om het prachtige Fieberbrunn in het zonnetje te zetten!

Het gebied

“Das best versteckte Skigebied” is de oude slogan van skigebied Fieberbrunn, dat op de oude skikaart werd aangegeven met een punaise. Hoewel het skigebied sinds de oude slogan een stuk is uitgebreid, is die punaise er vervolgens alsnog echt gekomen!

Ondertussen maakt Fieberbrunn met de slogan “Home of Lässig” deel uit van het skicircus en deelt samen met Saalbach, Hinterglemm en Leogang zo’n 270 km aan piste. Heb je alle liften en pisten in Fieberbrunn gehad? Vier skiliften of een skibus later sta je op de pistes in Saalbach en vanuit hier kan je de rest van dit prachtige grote gebied verkennen.

Sinds de verbindingslift met Saalbach geopend is, probeer ik ieder jaar nieuwe pistes te skiën. Na zo’n 5 jaar heb ik nog steeds niet alle pistes kunnen afvinken. Sinds skiseizoen 2019/2020 is er zelfs een verbindingslift tussen het Skicircus en Zell am See, een uitdagend een verrassend gebied dus!

Het lesgeven

In Fieberbrunn zijn er twee skischolen, waar zowel Nederlandse, Oostenrijkse en andere internationale skileraren werken. De rode en de blauwe, zoals we de skischolen in Fieberbrunn noemen.

Zelf vind ik Fieberbrunn een heerlijk gebied om te skiën en om les te geven. Zowel beneden vlakbij kinderland, als boven bij de gondel is er een sleeplift met mooie blauwe pistes om te oefenen met gasten en hier maken beide skischolen dan ook dankbaar gebruik van. Boven op de berg kom je elkaar geregeld tegen en is het natuurlijk geweldig om een sneeuwballengevecht of wedstrijd tegen elkaar te houden.

Tijdens de rustige weken is het leuk om met je kinderen gebruik te maken van de “Timokscoaster”, deze is gratis voor skiklasjes. Het is een leuke en kindvriendelijke rodelbaan in Fieberbrunn, die elke dag open is als het niet te hard sneeuwt.

Fieberbrunn ligt daarbij ook wat meer aan de schaduwkant dan Saalbach. De sneeuw in Saalbach wordt hierdoor sneller papperig, waardoor er op zonnige dagen meer skiklasjes vanuit Saalbach de oversteek maken naar Fieberbrunn.

Après-ski

In tegenstelling tot Saalbach en Hinterglemm, was er in Fieberbrunn vroeger niet veel keuze op het gebied van après-ski. Als skileraar kon je kiezen uit een Nederlandse of een Oostenrijkse kroeg. Gelukkig is er in de afgelopen jaren wel wat meer reuring in het gebied gekomen.

De laatste jaren is de après-ski uitgebreid in Fieberbrunn en is ook het taxiverkeer richting Saalbach verbeterd. Voor een lekkere borrel met collega’s na werk kan je terecht bij de S4alm, waar zowel de leraren van de S4 (de rode) als Sport Widmann (de blauwe) vaak te vinden zijn.

Skileraar tops

Als skileraar in Fieberbrunn hoef je je zeker niet te vervelen! Fieberbrunn beschikt over een eigen rodelbaan, waar je ook s ’avonds gezellig met collega’s heen kan.

Op dinsdagavond geven Sport Widmann en S4 samen een ski show. Een gezellige avond waar skileraren samen komen voor een drankje en daarna vaak gezamenlijk richting de après-ski vertrekken.

Gedurende het seizoen worden er op donderdagavonden meerdere “skileraarballen” gehouden. Hierbij is het bier nog goedkoper als normaal en komen skileraren van beide skischolen samen.

Tussen kerst en oud & nieuw is er ‘Skifakkeltocht by night’ en op rustige en vrije dagen kan je met collega’s die freeridetours doen hele mooie tochten door het gebied maken! Over freeride gesproken, Fieberbrunn is één van de skigebieden die onderdeel is van de Freeride World Tour! De afgelopen jaren vond dit evenement in januari plaats. Een uitgelegen kans om naar de top van de wereld te gaan kijken!

Als je meer van uitdaging houdt op je vrije dag kan je altijd nog “The Challenge” skiën! Dit is een skitocht bestaande uit 65km piste, 32 skiliften en neemt ongeveer 7 uur in beslag. Een kleine tip, je moet goed door skiën, anders zit je vast in Saalbach en moet je daar naar de après-ski terwijl je wacht op je taxi naar huis 😉

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren