Documentaire over Zwitserse skileraren

De driedelige documentaire ‘Die Skilehrer’ duikt in de wereld van de Zwitserse skileraren en laat alle facetten uit het leven op en naast de piste zien. Wat zit er achter de vooroordelen van de skileraren in hun rode pakken? Wat betekend het een leven te leiden wat in het teken staat van de toeristen?

In de eerste aflevering wordt de skischool van Grindelwald voorgesteld. Het geavanceerde skidorp in het Berner Oberland aan de voet van de Eiger telt in het hoogseizoen tot 140 skileraren die uit tal van milieus, landen en beroepen afkomstig zijn.

Één van die skileraren is Peter Bohren, ook bekend als “Klusi-Petsch”. Al 50 jaar lang staat hij op de piste en hij kent alles en iedereen. De sprong in het diepe waagt de 19-jarige Fiona Schwerdtel uit Bern. Ze wil skilerares worden en verhuisd van haar veilige ouderlijk huis naar een grote woongemeenschap voor sneeuwsportleraren. Al lang als skileraar werkzaam is Susanne Bleuer. Als huisvrouw en moeder van twee kinderen pakt ze iedere werkdag op de piste met beide handen aan. Stefan “Stufe” Zurbuchen is de nieuwe opleider. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn vroeg gestorven vader. Zijn nieuwst leerling is de Chinese skileraar Xu Zhongxing, die voor één seizoen naar Grindelwald is verhuisd. Van China direct in het Berner Oberland, een cultuurshock voor de jonge Chinees die geen wordt Duits spreekt.

De documentaire ‘Die Skilehrer’ is te zien op maandag 2 februari om 15:35 uur bij de Zwitserse televisiezender 3sat. Aflevering 2 en 3 volgen direct op de eerste aflevering.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts

Verlanglijstje voor skileraren

De feestdagen staan weer voor de deur. Met de feestdagen gaat het om samenzijn met vrienden en familie, maar cadeautjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken!

Fieberbrunn in het zonnetje

Door vele websites worden skigebieden gepromoot of in het zonnetje gezet vanuit een toeristisch oogpunt: ‘hier moet je heen omdat het de beste hotels heeft’

Een tussenjaar in de sneeuw

Isabelle is een sportieve 18 jarige en heeft afgelopen voorjaar eindexamen gedaan op het VWO van het Amsterdams lyceum. Na het behalen van haar diploma

Bijscholing voor skileraren

Het is de hoogste tijd om het nut van bijscholing eens toe te lichten. Wat is het eigenlijk en waarom is het van belang? Matthijs