Een skilerarenhuis gemaakt van containers, een goed idee?

Er rust een mythe op het onderkomen dat snowboard- en skileraren in de winter hebben. Er zouden tientallen leraren op kleine kamers gezet worden met zeer beperkte voorzieningen. Gelukkig is dat in de meeste gevallen niet het geval en zorgen de skischolen voor nette kamers voor hun personeel. Voldoende goede kamers vinden is wel een hele opgave voor de skischolen. Is dit de oplossing?

Er werden al luxe appartementen gebouwd van oude schuren en hotels gemaakt van ijs. In de Caucasus bergen van Georgië hebben ze nu het Quadrum Ski and Yoga Resort gebouwd van oude zeecontainers. Het biologische hotel is voorzien van alle luxe die je verwacht van een goed hotel en ligt op een hoogte van 2.200 meter. De kamers variëren in grote tussen de 22 m2 en 50 m2. Het complex beschikt over een eigen skiruim, draadloos internet en ligt op vijf minuten loopafstand van de lift.

Een hotel voor sneeuwsportleraren
Zeecontainers zoals die gebruikt zijn voor de bouw van het hotel in Georgië zijn goedkoop te verkrijgen. Met een paar relatief eenvoudige aanpassingen zijn de containers om te bouwen tot woningen. Door de buitenkant te voorzien van bijvoorbeeld hout kan de constructie worden aangepast op de omgeving waar deze in geplaatst wordt. Op die manier is het niet alleen goedkoop en functioneel, maar ziet het er ook goed uit.

Misschien is dit wel de oplossing voor skischolen om voldoende onderkomens te creëren voor hun personeel tijdens de winter en worden onze onderkomens hierdoor in de toekomst een stuk luxer.

Bron: quadrum-gudauri.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren