Een week in de schoenen van Maud!

Deze week geeft Maud een inkijkje in haar leven als skilerares. Maud geeft les in, het o zo mooie, Fiss en daar is altijd wat te beleven. Al jaren is zij een vast gezicht bij skischool Fiss-Ladis. Geen dag is hetzelfde en dat maakt het voor Maud alleen maar leuker! Lees snel verder, dan neemt Maud je mee in haar skilerarenleven! 

De start van de week

De week begint altijd op de zondag. Dan is het belangrijk dat we stipt om 8.45 uur op de verzamelplaats staan. De avond van tevoren krijgen we al een berichtje van de skischool waar we moeten verzamelen en welke groep we krijgen. Deze week heb ik een kindergroepje met kinderen van 7 tot 10 jaar oud. Super gezellig!

Dit groepje komt al redelijk goed de blauwe piste af. Eerst wat basisoefeningen, zoals de pizzapunt, doornemen zodat ze weer de feeling krijgen. Dit gaat al heel snel goed, waardoor we ‘s middags al de overstap maken naar een moeilijkere piste, waar we wat moeilijkere oefeningen doen.

De week

Een paar kinderen kenden elkaar al en ook de anderen leren elkaar snel kennen. De hele dag is het dus groot feest en komen de grootste verhalen over elkaar naar boven. Als we met z’n allen in de gondel zitten, moet de muziek al snel aan en elke dag krijg ik een snoepje van de kids tijdens de middagpauze. Aangezien er nogal wat praatjesmakers in de groep zitten die graag wat avontuur willen, is het niet mogelijk de bospaadjes links te laten liggen. Iedere dag wordt dan ook goed afgesloten met telkens een ander bospaadje.

De race dag

Vrijdag is dé grote dag. ‘s Ochtends haal ik de hesjes alvast op en zet ik er een kleine aanmoedigende tekst op. 

Dat vinden ze altijd leuk. Ze houden hem de hele dag aan tot de les voorbij is. Je ziet aan hun koppies al dat ze een beetje zenuwachtig zijn. Om goed voorbereid te zijn, doen we nog een paar oefeningen. Voor de rest doen we vandaag alleen maar leuke routes, om niet te vergeten de bospaadjes natuurlijk!

Daarna zijn ze er helemaal klaar voor! Ze racen één voor één naar beneden en juichen elkaar hard toe. Trots gaan ze vervolgens naar hun ouders om te vertellen hoe hard ze wel niet gingen.

Dit is de afsluiting van de week. Tijdens het afscheid komen ze allemaal nog even naar mij toe gelopen met zelfgemaakte tekeningen en kaartjes. Wat ging deze week snel en wat was het leuk!

Naast het lesgeven

Naast het lesgeven zijn er nog heel veel andere leuke dingen te doen. Donderdag hebben we altijd om 8 uur training van de skischool. Dan gaan we met een groepje skiën en krijgen we tips om onze eigen skivaardigheden te kunnen verbeteren.

Verder is er elke dinsdag een show van de skischool. Er wordt dan flink uitgepakt met vuurwerk en stunts. Vervolgens wordt er vaak nog een dansje gedaan bij Hackl’s.

Ook hebben we altijd een vrije dag. Dat is eigenlijk altijd de zaterdag en dan is het lekker rustig, omdat het de wissel dag is voor de vakantiegangers. Die dag ga ik zelf altijd graag skiën. Tot slot, om niet te vergeten, een drankje en dansje in de après-ski kan altijd;)

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren