Zomeropleidingen 2021

Afgelopen winterseizoen is, zoals we allemaal weten, een raar seizoen geweest. Sommige gebieden mochten (met restricties) open, maar er waren eigenlijk geen toeristen welkom vanwege de vele negatieve reisadviezen van de omliggende landen. Misschien was jij van plan om dit seizoen een (vervolg)opleiding te doen. Je had ervoor getraind en was voorbereid. Kortom: je was er klaar voor!

 

Veel van de geplande opleidingen van de verschillende verbanden zijn afgelast. Slechts enkele opleidingen mochten doorgaan waardoor een paar mazzelaars een opleiding konden volgen. Baal jij ook zo hard en wil je het liefst zo snel mogelijk je opleiding halen? Niet getreurd! Maud laat je kennismaken met de mogelijkheden die de zomer biedt.

Voorbereiding

Probeer je voorbereidingen door te zetten. Ze zeggen niet voor niks, ‘een goed begin is het halve werk’. Je kunt je op meerder manieren voorbereiden op een (vervolg)opleiding. Het is algemeen bekend dat de Oostenrijkse opleidingen worden gegeven in het Duits. Is jouw vaardigheid in de Duitse taal nog niet optimaal? Misschien is het dan goed om een Duits cursus te volgen. Meer informatie over de Duits cursus is hier te vinden.

Het is ook handig om je fysiek voor te bereiden op de opleiding. Skiën is een sport en voor elke sport kun je jezelf klaarstomen. Denk aan kracht- en conditietraining. Op deze manier ben je fysiek fit en kun je je tijdens de opleiding volledig richten op de techniek en theorie. Heb je geen verstand van oefeningen die jou voor kunnen bereiden op het skiën, lees dan deze blog van Guido of deze blog van Bo.

Zomeropleiding

Veel van de geplande opleidingen zijn verschoven naar volgend seizoen. Gelukkig zijn er ook een paar verschoven naar komende zomer! ‘Skiën in de zomer?’ hoor ik je denken. Jazeker!

 

Het is namelijk heel voordelig om je opleiding in de zomer te doen mede doordat:

  • Je het winterseizoen niet hoeft te onderbreken voor het volgen van jouw opleiding
  • Je het nieuwe seizoen voorbereidt en met het diploma op zak kunt beginnen
  • Je alvast vrienden maakt voor komend seizoen
  • Je kunt genieten van rustige pistes (want wie gaat er nou in de zomer skiën)
  • En natuurlijk de leukste: Je mag weer op de latten staan!

Meer over het volgen van de opleiding en skiën in de zomer lees je in de blog van Merel. Ben je enthousiast geworden, maar vind je het ook spannend om een opleiding te boeken in deze onzekere tijd? Laat dit je dan niet weerhouden! Veel organisaties hebben hun annuleringsvoorwaarden gunstig aangepast. Hierdoor kun je alvast genieten van de voorpret, zonder dat je risico loopt. 

Data

Hopelijk heb je nu genoeg redenen en ben je overtuigd om een zomeropleiding te volgen. Pak dan maar vast jouw agenda erbij, want hier volgen de data van verschillende organisaties;

Snowsports Nederland

3 t/m 23 juli

Hintertux Gletsjer

Anwärter skileraar + 10-daagse voorbereiding

3 t/m 13 juli

Hintertux Gletsjer

Anwärter skileraar

3 t/m 13 juli

Hintertux Gletsjer

Landes 1 skileraar

13 t/m 23 juli

Hintertux Gletsjer

Anwärter skileraar

2 t/m 12 aug

Hintertux Gletsjer

Anwärter skileraar

   

SnowLife

  

3 t/m 13 juli

Kaprun

Anwärter skileraar

9 t/m 24 juli

Kaprun

Anwärter duaal (ski- en snowboardleraar)

14 t/m 24 juli

Kaprun           

Anwärter skileraar

15 t/m 24 juli

Kaprun

Anwärter snowboardleraar

23 juli t/m 2 aug

Mölltaler Gletsjer

Anwärter skileraar

Hou voor de meest actuele opleidingen en datums onze pagina in de gaten. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Word nu lid!

Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

Word lidRegistreer als leraar

Most Popular

Social Media

Related Posts

Bloggers gezocht!

Word blogger Bij Sneeuwsportleraren! Ben jij een ski- of snowboardleraar en vind jij het leuk om te schrijven? Dan zoeken wij jou! Lees snel verder

Damüls-Mellau in het zonnetje!

Het skigebied Damüls-Mellau bevindt zich in het Vorarlberg, het westelijkste Bundesland van Oostenrijk. Erg groot zijn de skigebieden daar niet, maar aan prachtige pistes geen

Even voorstellen…

In ‘Even voorstellen…’ laten wij jullie graag kennismaken met de gezichten achter de blogs van Sneeuwsportleraren.nl. Deze week stellen Sam en Yoran zich aan jullie