Welke boodschappen neem jij altijd mee terug uit de Alpen?

Elk jaar is het aan het einde van het skiseizoen weer tijd om de lekkerste Oostenrijkse versnaperingen in te slaan. Want iedereen wil toch het hele jaar genieten van die locale schnapss of bij de smaak van dat ene koekje terug denken aan die heerlijke tijd in Oostenrijk!? Wij hebben wat must haves voor in Nederland voor je op een rijtje gezet. Daarnaast maak je ook nog kans op een te gek ‘Heimwee-pakket’ van www.lorit.nl. Lees snel verder om te zien hoe je hier kans op maakt!

Nu de meesten van ons al enige tijd geen voet op Oostenrijkse bodem hebben kunnen zetten, dachten Fréderique en Kryschja met weemoed terug aan alle heerlijke Oostenrijkse lekkernijen die in Nederland niet of moeilijk te verkrijgen zijn. Samen met de andere bloggers kwamen zij tot de top 10 van onmisbare Oostenrijkse producten. Welke heerlijkheid  mis jij nog in dit lijstje? Laat het ons weten in de reacties!

Onze guilty pleasures;

 1. Schnapps
  Spreekt voor zich of niet!? Kryschja neemt al jaren een fles lokale ‘’Schnapssl’’ uit Ramsau, het Zillertal, mee. Zoals de Oostenrijkers zeggen: ‘’Schnapps is het medicijn voor alles!’’.
 2. Stroh Rum 80%
  ‘’Lekker in de warme choco!’’, vindt Fréderique. Gezien januari dit jaar zo’n 134 dagen telde (waardoor het in april weer sneeuwde) was deze onmisbaar!
 3. Käsespätzl
  Wie is er ook zo’n fan van Käsespätzl? Het is hoog tijd dat ze dit in Nederland gaan verkopen als je het ons vraagt.
 4. Kaiserschmarrn
  Nog zo’n Knorr-topper! Al hebben we deze inmiddels ook al vaker gespot bij de Aldi en de Jumbo in Nederland. Heb jij ‘m al gescoord?
 5. Darbo jam
  Kryschja zweert erbij: geen andere jam dan de Darbo jam!
 6. Mozartkogels
  De favoriet van blogger Kelly. Is er überhaupt iemand in de wereld die deze mening niet met haar deelt?! #missionimpossible.
 7. Pick-up koekjes
  Maud verlaat Oostenrijk niet zonder een flinke voorraad pick-up koekjes. ‘’Ze hebben echt miljoenen smaken nu!’’ – Aldus onze dolblije Maud.
 8. Almdudler
  Het heilige water uit de Alpen als je het ons vraagt. Ook steeds meer verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten, waaronder de Jumbo! ‘’Hallo Jumbo!’’ Toch blijven de twee liter flessen uit Oostenrijk natuurlijk de beste!
 9. Johannisbeersaft
  Fréderique slaat ook nog altijd een paar flessen Johannisbeersaft in. ‘’Niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn vrienden’’.Krijg jij ook altijd hele boodschappenlijstjes van jouw vrienden doorgestuurd?
 10. Milka dessert au chocolat
  “Heerlijk die chocomousse in een chocoreep!’’ – Aldus, zoetekauw Kelly.

Krijg jij ook al heimwee naar al dit lekkers na het lezen van het boodschappenlijstje? Lees dan zeker even verder, want met de producten van LORIT hoef je dit nooit meer te missen! 

LORIT

LORIT is een webwinkel die is ontstaan vanuit het verlangen naar de Oostenrijkse versnaperingen. Hoeveel je ook in Oostenrijk inslaat, er komt altijd een moment dat het op is! En dat is balen…

De meeste producten zijn niet in Nederland te koop. Het duurt vaak nog even voordat je zelf weer naar Oostenrijk gaat. Je kan familie en vrienden vragen om iets voor je mee te nemen, maar dat is ook zo’n gedoe. Gelukkig is dit het met het onstaan van LORIT verleden tijd. Het mooiste van alles, ze geven een te gek pakket weg aan één van onze lezers;

WINACTIE

Win een te gek ‘Heimwee-pakket’ van www.lorit.nl en waan je weer even in Oostenrijk met alle Oostenrijkse lekkernijen die hierin zitten. Het enige wat je moet doen om kans te maken op dit gave pakket:

 1. Volg LORIT en Sneeuwsportleraren.nl op Facebook en Instagram
 2. Tag 1 of meerdere vrienden met wie jij al het lekkers gaat delen 
Ready? Set? Go!!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren