Eind mei met Snow College naar Kaprun!

Ik heb het de laatste weken voor vertrek zo vaak moeten horen; ‘jij gaat nu nog skiën?’ ‘Zo laat?’ en mijn favoriet: ‘ligt daar wel nog sneeuw?’. Ik moest er al gniffelend aan terugdenken wanneer we op donderdag 30 mei (ja, zo laat in het seizoen) om 9 uur ’s ochtends op 3000 meter hoogte staan, om 4 dagen het beste van onszelf te laten zien, en werkelijk álles te geven, in het resterende deel van de opleiding Anwärter II via Snow College. Deze 4 dagen waren het vervolg van onze herfst opleiding, die dus al eerder van start was gegaan.

 

Ik kan het officieel bevestigen; Er lag nog sneeuw, een slordige 4 meter sneeuw, waarvan 40 centimeter nog de dag voordien was gevallen. Over de sneeuwkwaliteit konden we dus zeker niet klagen, het zicht was iets minder.

Het waren de ideale omstandigheden om de demo’s pflugdrehen en pflugsteurn te oefenen en de puntjes op de ‘i’ te zetten.  Onder leiding van onze ausbilder (opleider), Katja, schaven we alle bewegingen bij en werken we bovendien op eigen techniek korte bochten. Het is voor iedereen wel wat spannend. Wat wordt er van ons verwacht over een paar dagen tijdens het praktijkexamen? Is ons schulefahren wel goed genoeg? Kunnen we genoeg vorderingen maken? Wat als de mist niet optrekt?

Dag 3 konden we verder zien dan 20 meter en oefenden we ritmewissels van lange naar korte bochten. Iedereen ging ervoor en probeerde zo snel mogelijk om de individuele feedback om te zetten naar daden en alles te halen uit iedere afdaling.

Stralende zon groette ons op de laatste dag. De laatste uren op de sneeuw vlogen, ondanks -of dankzij- het praktijkexamen, voorbij. Tegen de middag was het tijd om afscheid te nemen van de sneeuw en de bergen. Het was best hallucinant ! Eens beneden gekomen, voelde het als zomer. Nog snel een terrasje doen en dan de bus in richting België.

Gelukkig hoeven velen van ons maar een 5-tal maanden wachten om terug op de latten te staan in de bergen. Eind oktober trek ik opnieuw met Snow College naar Kitzsteinhorn voor voorbereidende stage Landes en ski plezier 😊.

En ik zal het opnieuw mogen horen… ‘Ga jij nu al skiën?’ ‘ Zo vroeg in het seizoen?’ en ‘Ligt daar dan wel al sneeuw?’… Ik kan niet wachten tot het zover is!!

 

Gastblogger en skifanaat Liesbeth

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren