Geen roamingkosten bij abonnementen Vodafone

Ga je voor een korte periode ski- of snowboardles geven in het buitenland dan is het niet de moeite om een buitenlandse simkaart aan te schaffen. Ga je voor een langere periode dan is het zonde dat je zowel lokaal als in Nederland kosten maakt voor het gebruik van je mobiele telefoon. Vodafone is nu de eerste provider die daar een einde aan wil maken.

Vanaf maandag zal telecomprovider Vodafone binnen Europa de roamingkosten afschaffen bij een aantal abonnementen. Het gaat om de zogenaamde Red- en Black-abonnementen. Dat houd in dat bellen, sms’en en internetten vanuit wintersportlanden als Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië geen extra kosten meer met zich mee zal brengen. De kosten worden net als in Nederland uit de standaard bundel gehaald. Bijbetalen voor het gebruik in het buitenland is daarmee verleden tijd.

Vodafone geeft aan dat dit initiatief geldt voor alle nieuwe en verlengde abonnementen. Bestaande Black-abonnementen worden direct omgezet en Red-abonemmenten kunnen tegen eenmalige kosten van €15,- worden geüpgrade.

Vodafone loopt met dit initiatief vooruit op haar concurrenten. Vanaf 15 juli 2017 mogen telecomproviders niet langer meer roamingtarieven hanteren. Dat kan betekenen dat het aanschaffen van een buitenlandse simkaart voor sneeuwsportleraren die binnen de EU werken vanaf volgend seizoen verleden tijd zou kunnen zijn.

Toch een buitenlandse simkaart nodig
Ondanks dat je straks vanuit het buitenland binnen je normale bundel gebruik kunt maken van je mobiele telefoon kan het zijn dat je een buitenlandse simkaart aan moet schaffen. Lang niet al je collega’s zitten op het netwerk van Vodafone. Je buitenlandse collega’s die jou moeten bellen betalen nog steeds de hoge roamingkosten. De kans is dit seizoen dus nog groot dat de skischool van je verwacht dat je een simkaart gebruikt van een telecomprovider uit het land zelf.

Bron: nu.nl

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren