Het is eindelijk winter in de Alpen!

Aan zon geen gebrek dit seizoen. Het begin van het seizoen stond in het teken van weinig natuursneeuw, en een te hoge temperatuur om kunstsneeuw te kunnen maken. Zo nu en dan viel er wat sneeuw, maar het hield niet over. Maar deze week was het raak! Het lijkt wel winter!

We hebben er een hele winter lang op moeten wachten. Nu het lente geworden is lijkt het dan eindelijk winter te zijn. Afgelopen week hebben we in de Alpen kunnen genieten van grote hoeveelheden sneeuw. Als Rudi in de reclame van Heineken ontwaakte de skileraren uit hun winterslaap en wisten ze niet hoe snel ze voor en na hun skilessen het avontuur buiten de piste moesten opzoeken.

Buiten de pistes was het heerlijk skiën, en dat hadden niet alleen de skileraren door. Ook de toeristen melde zich massaal bij de skischolen voor skilessen buiten de gezekerde pistes.

Het begin van deze week stond in het teken van winterse omstandigheden. Heel veel sneeuw bij temperaturen net onder het vriespunt. De winterse condities maakte in het midden van de week plaats voor een schitterend uitzicht over dik besneeuwde bergen onder een strakblauwe hemel. Wintersporten zoals dat bedoelt is!

Piste

De zon is aan het einde van het seizoen een stuk krachtiger. Dat zorgt er voor dat zodra de zon door de wolken heen komt de sneeuw snel zal smelten. Hoe lang we dus nog mogen genieten van deze late winter is nog even afwachten. Maar op dit moment is het genieten in de Alpen en worden we verwent met perfecte piste condities.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Related Posts