Skiles geven aan mensen met een beperking, iets voor jou?

Het komt niet vaak voor dat beginnende wintersporters het skiën of snowboarden uiteindelijk echt niet kunnen leren. We kunnen stellen dat iedereen die wil leren skiën dat ook kan. Dat geldt ook voor mensen met een lichamelijke beperking.

Het leren skiën van mensen met een beperking vergt een andere aanpak dan mensen die lichamelijk geen beperkingen hebben. Daarom zijn er verschillende opleidingsinstituten die opleidingen aanbieden voor skileraren die mensen met een beperking willen leren skiën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een verminderde functie in de benen, het missen van een been of blindheid. Voor dit soort beperkingen zijn er verschillende methodieken bedacht.

Eerder publiceerde we al enkele verhalen van skileraren die skiles gaven aan leerlingen met een lichamelijke of geestelijke beperking. Jasper schreef over zijn ervaring met Jean. De fanatieke skiër komt tijdens een wandeling ten val en houdt daaraan een dwarslaesie over. Ondanks dat kan Jean drie jaar later weer skiën. En Jan Lammert vertelde ons zijn ervaringen over hoe het is om skiles te geven aan mensen met een lichamelijke en geestelijk handicap.

Lijkt het jou een mooie ervaring om skiles te geven aan mensen met een beperking? Volg dan een van de opleidingen van bijvoorbeeld de Nederlandse Skivereniging of Snowsports Tirol. Tijdens deze opleidingen leer je hoe je mensen kunt leren skiën die niet de lichamelijke of geestelijke capaciteiten hebben van mensen zonder beperking. Naast dat je met hun beperkingen leert om te gaan leer je ook te ervaren hoe het is om op zo’n manier te moeten leren skiën.

Heb jij ervaring in het geven van skiles aan mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren