Het is nooit te laat om te leren skiën!

Net als fietsen zien veel mensen skiën als een sport die je leert als kind of helemaal nooit. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn heel veel mensen die op latere leeftijd voor de eerste keer op de ski’s staan en het uitstekend leren te beheersen. Als skileraar is het belangrijk je les aan te passen voor een goed leerresultaat.

Het zal voor mensen die op latere leeftijd leren skiën niet vanzelf gaan. De eerste stappen kunnen frustrerend lang duren. Zeker wanneer ze zien dat jonge kinderen schijnbaar moeiteloos en zonder na te denken achter hun skileraar de piste af glijden. Maar geef de hoop vooral niet op, na de eerste paar succesbelevingen zal het plezier van het skiën het leerproces versnellen.

Dat het allemaal wat langer duurt heeft er mee te maken dat op een bepaalde leeftijd een zekere flexibiliteit verloren gaat en onze spieren niet meer hetzelfde vermogen hebben nieuwe dingen te leren zoals kinderen dat hebben. Dat betekend dat we meer aandacht moeten besteden aan de warming-up en onze gasten er bewust van moeten maken dat het belangrijk is voldoende te drinken en hun lichaam warm te houden. Spieren zijn minder flexibel en meer blessure gevoelig wanneer ze koud zijn.

Voor vele is het de angst voor de blessures die hen er van weerhoud te beginnen met skiën. Echter heeft iedereen zijn remmingen en moeten wij er voor zorgen dat we die bezorgdheid bij hen weghalen door het vertrouwen te geven in de vorm van een goede techniek. Een goede techniek zorgt voor een comfortabel gevoel en dus vertrouwen in het eigen kunnen.

Een belangrijk aspect van dat vertrouwde gevoel is stabiliteit. Het evenwichtsgevoel wordt in de loop der jaren minder. Tijdens een goede skiles wordt er extra aandacht besteed aan de balans. Dit kun je onder andere doen door verschillende oefeningen toe te passen of gebruik te maken van kleine oneffenheden op de piste. Denk daarbij een kleine heuveltjes en kuiltjes die kort de skiër zijn balans verstoren.

Het is nooit te laat om te leren skiën! Hoeveel ouders staan er niet naast de piste om hun kind bezig te zien tijdens de skiles? Waarom nodigen wij ze niet uit om skiles te nemen en dezelfde ervaring op te doen als hun kind!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren