Het is nooit te laat om te leren skiën!

Net als fietsen zien veel mensen skiën als een sport die je leert als kind of helemaal nooit. Maar dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Er zijn heel veel mensen die op latere leeftijd voor de eerste keer op de ski’s staan en het uitstekend leren te beheersen. Als skileraar is het belangrijk je les aan te passen voor een goed leerresultaat.

Het zal voor mensen die op latere leeftijd leren skiën niet vanzelf gaan. De eerste stappen kunnen frustrerend lang duren. Zeker wanneer ze zien dat jonge kinderen schijnbaar moeiteloos en zonder na te denken achter hun skileraar de piste af glijden. Maar geef de hoop vooral niet op, na de eerste paar succesbelevingen zal het plezier van het skiën het leerproces versnellen.

Dat het allemaal wat langer duurt heeft er mee te maken dat op een bepaalde leeftijd een zekere flexibiliteit verloren gaat en onze spieren niet meer hetzelfde vermogen hebben nieuwe dingen te leren zoals kinderen dat hebben. Dat betekend dat we meer aandacht moeten besteden aan de warming-up en onze gasten er bewust van moeten maken dat het belangrijk is voldoende te drinken en hun lichaam warm te houden. Spieren zijn minder flexibel en meer blessure gevoelig wanneer ze koud zijn.

Voor vele is het de angst voor de blessures die hen er van weerhoud te beginnen met skiën. Echter heeft iedereen zijn remmingen en moeten wij er voor zorgen dat we die bezorgdheid bij hen weghalen door het vertrouwen te geven in de vorm van een goede techniek. Een goede techniek zorgt voor een comfortabel gevoel en dus vertrouwen in het eigen kunnen.

Een belangrijk aspect van dat vertrouwde gevoel is stabiliteit. Het evenwichtsgevoel wordt in de loop der jaren minder. Tijdens een goede skiles wordt er extra aandacht besteed aan de balans. Dit kun je onder andere doen door verschillende oefeningen toe te passen of gebruik te maken van kleine oneffenheden op de piste. Denk daarbij een kleine heuveltjes en kuiltjes die kort de skiër zijn balans verstoren.

Het is nooit te laat om te leren skiën! Hoeveel ouders staan er niet naast de piste om hun kind bezig te zien tijdens de skiles? Waarom nodigen wij ze niet uit om skiles te nemen en dezelfde ervaring op te doen als hun kind!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het