Het rijke leven van een skileraar

Hoe vaak zullen ouders aan de juf op meester van hun kinderen op school vragen hoeveel zij verdienen? Precies, dat gebeurd nooit. Waarom krijgen skileraren dan wel zo vaak die vraag? Waarschijnlijk omdat het idee bestaat dat alle skileraren slecht verdienen. Of dat nou klopt of niet, een ding is zeker: als ski- of snowboardleraar heb je een rijk leven!

‘Office with a view’
Stel je voor dat je werkomgeving bestaat uit een blauwe lucht, warme zon en perfect geprepareerde skipistes. De vier muren waarin een bureau staat met een computer erop zul je hoog in de bergen in het kantoor van een skileraar niet snel tegenkomen.

Uitzicht

Vrienden
In plaats van ongemotiveerde collega’s, die vanwege hun vaste aanstelling helaas niet ontslagen kunnen worden, staat de skileraar ‘s ochtends vroeg gezellig met zijn collega’s te praten over hoe diep de poedersneeuw de vorige dag was. Die collega’s worden na twee weken niet meer tot collega’s gerekend maar tot vrienden.

NSL

Gezellige mensen
Niet alleen de skileraren zijn zichtbaar blij in de omgeving waar ze zich bevinden. Ook de mensen waar ze mee werken zijn dat. Ze zijn allemaal in een vakantiestemming en willen een week lang aan niks anders denken dan de zon, de sneeuw en hun reisgezelschap. Door het enthousiasme van de skileraar zijn ze nog meer van het wintersporten gaan houden dan dat ze al deden. De waardering is groot. De skileraar wordt bedankt met een grote glimlach en wordt verteld dat ze hem niet snel meer zullen vergeten.

Skileraar

Iedere dag een vrijdagmiddag borrel
Je zou maar vijf dagen lang moeten werken om op vrijdagmiddag te kunnen vieren dat de werkweek voorbij is met de bekende vrijdagmiddag borrel. Dat probleem kent een skileraar niet. Skileraren vieren aan het eind van de week niet dat de week voorbij is, maar vieren iedere dag dat ze in de bergen mogen zijn met hun vrienden om zich heen. Iedere werkdag van een skileraar is een vrijdag.

Skileraar Apres ski

Onbetaalbaar
De dagen die een skileraar vrij is brengt hij niet hangent op de bank door omdat hij mentaal is uitgeput vanwege zijn werk. De wekker gaat, net als de rest van de week, vroeg af. Snel het bed uit om maar zo vroeg mogelijk op de berg te kunnen zijn. De eerste lijnen op de onverstoorde piste die hij samen met zijn vrienden trekt zijn iedere keer weer onbetaalbaar.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren