Van skileraar naar Fatbike instructeur

In plaats van met je ski’s of snowboard de lift in stappen, zouden we binnenkort misschien wel eens een mountainbike mee de lift in moeten nemen. Steeds vaker worden de Fatbikes geïntroduceerd in de skigebieden. De sneeuwarme winter van dit seizoen zorgt ervoor dat die trend wordt versneld. Gaan skischolen hierin mee, en worden we binnenkort omgeschoold tot Fatbike instructeur?

Op dikke banden door de sneeuw heen rijden. Dat is de nieuwe sporttrend die overgekomen is uit Amerika. Steeds meer skiverhuur bedrijven bieden deze ‘winter mountainbikes’ aan. Doormiddel van twaalf centimeter dikke banden met een lage bandenspanning rijden de Fatbikes moeiteloos door de diepe sneeuw.

Het mountainbiken is in de zomer een zeer geliefde bergsport. Tal van vakantiegangers zoeken in de zomer de bergen op om er daar met hun mountainbike op uit te trekken. Net als dat er in de winter gebruikt wordt gemaakt van een skileraar staan de mountainbike instructeurs in de zomer klaar om hun gasten de nieuwste technieken bij te brengen en de mooiste plekjes van het gebied te laten zien. En waarom alleen in de zomer mountainbiken als het ook in de winter kan?

fatbike

Door de introductie van de Fatbike kan er nu het hele jaar door gemountainbiket worden. Ongeacht of er sneeuw ligt of niet. Doordat veel skigebieden dit jaar te maken hebben gehad met weinig sneeuw zijn er al op verschillende plekken Fatbikes geïntroduceerd. Veel mountainbikers zullen moeten wennen aan de brede banden en de sneeuw onder hun fiets. Dat vraagt natuurlijk om de hulp van een Fatbike instructeur.

Skischule Tegernsee is op deze trend ingesprongen en verhuurd sinds kort naast ski’s en snowboards ook Fatbikes. Bij interesse biedt de skischool ook toeren aan onder begeleiding van een professionele instructeur. De Duitse skischool heeft een handvol Fatbikes staan als test. Als het Fatbiken aanslaat bij het wintersportpubliek zal de collectie mountainbikes met dikke banden worden uitgebreid.

Op de pistes zullen we de Fatbikes waarschijnlijk niet gaan zien. Maar het is natuurlijk een heel mooi middel om het skigebied eens van een andere kant te kunnen bekijken.

Zie jij je skilessen in de toekomst afgewisseld worden met Fatbike lessen?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren