Van skileraar naar Fatbike instructeur

In plaats van met je ski’s of snowboard de lift in stappen, zouden we binnenkort misschien wel eens een mountainbike mee de lift in moeten nemen. Steeds vaker worden de Fatbikes geïntroduceerd in de skigebieden. De sneeuwarme winter van dit seizoen zorgt ervoor dat die trend wordt versneld. Gaan skischolen hierin mee, en worden we binnenkort omgeschoold tot Fatbike instructeur?

Op dikke banden door de sneeuw heen rijden. Dat is de nieuwe sporttrend die overgekomen is uit Amerika. Steeds meer skiverhuur bedrijven bieden deze ‘winter mountainbikes’ aan. Doormiddel van twaalf centimeter dikke banden met een lage bandenspanning rijden de Fatbikes moeiteloos door de diepe sneeuw.

Het mountainbiken is in de zomer een zeer geliefde bergsport. Tal van vakantiegangers zoeken in de zomer de bergen op om er daar met hun mountainbike op uit te trekken. Net als dat er in de winter gebruikt wordt gemaakt van een skileraar staan de mountainbike instructeurs in de zomer klaar om hun gasten de nieuwste technieken bij te brengen en de mooiste plekjes van het gebied te laten zien. En waarom alleen in de zomer mountainbiken als het ook in de winter kan?

fatbike

Door de introductie van de Fatbike kan er nu het hele jaar door gemountainbiket worden. Ongeacht of er sneeuw ligt of niet. Doordat veel skigebieden dit jaar te maken hebben gehad met weinig sneeuw zijn er al op verschillende plekken Fatbikes geïntroduceerd. Veel mountainbikers zullen moeten wennen aan de brede banden en de sneeuw onder hun fiets. Dat vraagt natuurlijk om de hulp van een Fatbike instructeur.

Skischule Tegernsee is op deze trend ingesprongen en verhuurd sinds kort naast ski’s en snowboards ook Fatbikes. Bij interesse biedt de skischool ook toeren aan onder begeleiding van een professionele instructeur. De Duitse skischool heeft een handvol Fatbikes staan als test. Als het Fatbiken aanslaat bij het wintersportpubliek zal de collectie mountainbikes met dikke banden worden uitgebreid.

Op de pistes zullen we de Fatbikes waarschijnlijk niet gaan zien. Maar het is natuurlijk een heel mooi middel om het skigebied eens van een andere kant te kunnen bekijken.

Zie jij je skilessen in de toekomst afgewisseld worden met Fatbike lessen?

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het