Hoe overtuig ik mijn vrienden om mee te gaan op wintersport?

Het is jouw passie, hetgeen wat je het allerliefste doet: wintersport! Van kinds af aan ga je elk jaar met je ouders mee. Je hebt bijna 10 jaar lang skilessen gevolgd en daarbij een enorme hoeveelheid leuke herinneringen gemaakt. Vorig jaar heb je je skills naar een nieuw level gebracht door een Anwärter te halen. Je wilt nu wel een keer op wintersport met vrienden in plaats van je ouders of je zou het leuk vinden als je vrienden een keer langskomen wanneer jij je shiny lerarenoutfit aan hebt. Hier wat tips om ze te overtuigen om richting de sneeuw te trekken.

Zomervakantie met sneeuw!

“Ik ga liever een weekje naar de zon” of “Ik houd niet van sneeuw” zijn misschien wel de meest bekende smoesjes om niet mee op wintersport te gaan. Jij weet wel beter. Wanneer het sneeuwt in Nederland brengt dit alleen maar problemen met zich mee, maar in Oostenrijk is de sneeuw mooi wit en kan je erop skiën. Tijdens elke lunch kan je genieten van de zon om aan het eind van de dag neer te strijken op een ligstoel of het terras met foute muziek en een halve liter Weizen in je hand. Eigenlijk net zomervakantie. Je kan altijd een keer pech hebben, maar plan je vakantie in Maart dan is de kans groot dat je in je shirt aan de curryworst kan beginnen.

Benen breken

Ik ga toch niet vrijwillig een weekje weg om mijn benen te breken”. Waarschijnlijk kun jij degene die deze leus uitspreekt vertellen dat in al die jaren dat je op winterport bent geweest niets of hooguit één keer iets gebroken hebt. Het is nou eenmaal een sport en met voetballen zal je ook eerder iets breken dan dat je thuis op de bank blijft zitten. Daarnaast heb jij je Anwärter al gehaald en kan je ze wel een uurtje privéles geven om ervoor te zorgen dat ze geen blessures oplopen. Zorg er wel voor dat dit bij één uur blijft, want het is immers ook jouw vakantie. Mochten ze het nou toch te gevaarlijk vinden kunnen ze altijd iets eerder dan gepland de dal afdaling of gondel lift pakken in de richting van de paraplu tent.

Wintersport hoeft niet duur te zijn.

“Ik heb geen geld voor zo’n dure vakantie” is ook één van de eerste smoesjes die voorbijkomt als je je vrienden probeert over te halen mee te gaan. Wintersport is inderdaad iets duurder dan hetzelfde aantal dagen naar de zon, maar je bent dan ook veel actiever bezig dan op zomervakantie. Het is niet dat ze er geen geld voor hebben, maar ze hebben er geen geld voor over. En dat komt omdat ze niet weten hoe leuk het is. Winterport hoeft ook niet altijd een hele week te zijn. Een weekend kan uitkomst bieden om goedkoper op vakantie te gaan. Je bespaart niet alleen op een korter verblijf en skipas, maar ook op een aantal dagen minder eten en drank. Op verschillende sites worden skivakanties aangeboden van 3 of 4 dagen.
De skibroek, helm en andere spullen zijn niet goedkoop om aan te schaffen. Echter, een mooie muts van Heidi Liebt kan je ook goed gebruiken wanneer het in Nederland koud is. Voor de andere spullen kent iedereen wel iemand die regelmatig op winterport gaat en daar een skibroek en helm van kan lenen. Daarna zullen ze zo verslaafd zijn dat ze de spullen zelf met alle liefde willen aanschaffen.

Wanneer je ze eenmaal zo ver hebt gekregen mee te gaan snappen ze waarom jij zo enthousiast bent als het gaat om wintersport. En met bovenstaande tips hoop ik je geholpen te hebben om ze mee te krijgen dit voorjaar. Geniet ervan!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren