(Over)leven in een skilerarenhuis

Een winter in de sneeuw is natuurlijk één groot feest. Iedere dag op een vers geprepareerde piste staan. Werken met het mooiste uitzicht dat er bestaat en je passie voor de wintersport doorgeven aan gasten. Waar deze gasten aan het einde van de dag terug naar het hotel met sauna gaan, keer jij terug naar het skilerarenhuis. Is dat wel echt zo’n feest!? In deze blog laten we je graag zien hoe je van je tijd in een skilerarenhuis een écht feest kunt maken.

Verwachtingen

De accommodaties van skischolen verschillen enorm. Bij de ene skischool krijg je een eigen kamer met balkon. Bij de andere skischool slaap je in een stapelbed en deel je jouw kamer met 5 andere collega’s. Daarnaast kunnen accommodaties per seizoen per skischool ook verschillen. Zorg ervoor dat je van te voren geen hoge verwachten hebt. Als je niets verwacht van de accommodatie kan het ook niet tegenvallen. Op het moment dat je met al jouw spullen aankomt na een lange reis en baalt van de accommodatie, blijf dan positief. Weet dat dit jouw eerste reactie is en dat je er vast positiever tegenover staat als je de volgende dag weer uitgeslapen bent. Tevens is de redding nabij, want na het lezen deze blog zal je inzien dat het ook hier een geweldige tijd gaat worden.

Voorbereidingen

Om jouw verblijf in het skilerarenhuis zo fijn mogelijk te maken is er wat voorbereiding vereist. Vraag vooraf na wat er wel en niet aanwezig is in het skilerarenhuis waar jij zult verblijven. Bij sommige accommodaties zal je zelf een halve huisraad mee moeten brengen. Denk aan een slaapzak, pannen, borden en bestek. Als je geluk hebt is dit allemaal aanwezig, maar je komt natuurlijk liever niet voor verassingen te staan. Daarnaast hebben skilerarenhuizen vaak twee dingen gemeen….de hygiëne laat te wensen over en het zal af en toe luidruchtig zijn in huis. Met wat kleine voorbereidingen is dit echter zo opgelost! Zorg voor slippers om mee te douchen en sla alvast oordopjes in. Als je jouw eigen kussen meebrengt slaap je vast ook een stuk beter.

Genieten

Het lijkt nu bijna alsof het vreselijk is om in een skilerarenhuis te verblijven, maar dat is zeker niet het geval. Leven in een skilerarenhuis staat gelijk aan een gezellige tijd met vrienden waarin genieten, samen zijn en feesten centraal staan. Doordat je met meerdere mensen op een klein oppervlakte woont, wordt de band tussen jullie al snel hecht. Er is niets gezelligers dan na je werk thuis komen en met z’n alle een drankje doen, samen koken en een spelletjesavond houden. Ja echt….ik hoor het thuisfront alweer denken…maar skileraren hangen echt niet alleen in de après-ski rond!

Uiteraard wordt er veel gefeest, maar ook dat doe je met z’n allen. Tijdens het seizoen gaan je collega’s aanvoelen als familie en deel je lief en leed. Je leert elkaar door en door kennen en maakt vrienden voor het leven. Maak je vooral niet te druk, leef in het moment en geniet van alles wat je mee maakt. Met deze instelling zal je een top seizoen tegemoet gaan en zal het leven in een skilerarenhuis één groot feest worden!

Alle tips op een rijtje;

  • Heb geen hoge verwachtingen, helemaal geen verwachtingen is eigenlijk nog beter
  • Zorg dat je bij de skischool informeert wat je allemaal nodig hebt in het huis qua huisraad
  • Maak een inpak-lijst en vergeet zeker geen slippers, oordopjes en je eigen kussen
  • Tot slot: geniet, maak vrienden en zoals Hazes zegt; leef!

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren