Huilen op poederdagen!

Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en je kan je precies voorstellen hoe het er boven op de berg uitziet. Een dikke pak poedersneeuw waar nog niemand is geweest ligt klaar voor jou om de eerste sporen te skiën! Het liefste wil je de hele dag gaan freeriden, meters maken en vooral – heel – veel – lol maken. 

Maar dan… krijg je de mededeling dat je moet werken vandaag. Op de oefenweide. Met een stijve hark van 55 zonder enige coordinatie. Óf ben jij de geluksvogel die met acht kinderen van een jaartje of 4 aan de slag mag? Hoe dan ook, je verwachte droomdag valt in duigen. We weten natuurlijk allemaal hoe zuur dit kan zijn, maar hoe kom je deze dagen nou het beste door? Hierbij onze SSL survivalgids om toch te lachen op poederdagen!

Wat raden we je niet aan:

1. Niet huilen, probeer positief te denken 

2. Niet je frustratie uiten op de kiddo’s of op hun ouders

3. Niet stiekem tóch gaan freeriden

4. Ook niet stiekem gaan freeriden met je kiddo’s

5. De les cancelen of faken dat je ziek bent is ook niet dé oplossing – ze zien je toch wel!

Wat mag wel:

6. Je collega’s verwijten dat zij wél kunnen poederen mag uiteraard wel 

7. Compromis sluiten dat zij de volgende keer je shift overnemen mag zeker

8. Chantage is in het geval van nummer 7 ZEKER toegestaan!! 😉 

9. Zorg dat je de eerste lift naar boven kan pakken, waardoor je nog wat warming up rondes kan doen 😉

10. Sluit de les goed af en zorg dat je alles voor elkaar hebt zodat je aan het einde van de les nog een rondje kan poederen

11. Niet getreurd en maak er een leuke dag van, er komen nog meer mooie poederdagen aan

Conclusie

Kortom, het is zeker balen als je topplan voor de dag niet door kan gaan. Hopelijk komen er nog meer dumpbuien waar je wel van mag en kan genieten. Probeer er wat leuks van te maken met je groepje en houdt bijvoorbeeld met je kids een sneeuwballengevecht, maak sneeuwengelen en geniet samen van de dikke laag die gevallen is. Laat volwassenen ervaren hoe geweldig het is om door een pak sneeuw van 15 – 20 cm te skiën (op de piste natuurlijk ;-)). Dit is niet alleen een fantastisch gevoel voor skileraren, maar iedereen voelt alsof ie over wolkjes skiet! 

Tenslotte, wees blij dat je in de sneeuw bent! Dat je de mooiste baan ter wereld hebt en de onwijs schattige kindjes of super gezellige (en après-ski-grage) volwassene les mag geven, die hopelijk na nog een paar lesjes van jou, wel mogen/kunnen freeriden op poederdagen. Ps. En een beetje leedvermaak kan natuurlijk ook geen kwaad. Wel eerst even checken of er geen geblesseerden zijn!

HOE – DAN?!
Succes….
Bingo!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het