Lockdown no. 3! Und jetzt?!

Het slechte nieuws is een feit. We hebben de Oostenrijkse berichtgeving allemaal nauwlettend gevolgd. Menig skileraar zat met samengeknepen billen op de bank toen vrijdag 18 december ‘20 het slechtste scenario werkelijkheid werd. Nederland was al voor de tweede keer in lockdown. Alsof dat niet al pijnlijk genoeg was, werd bekend gemaakt dat Oostenrijk voor de derde keer in lockdown zou gaan meteen na de kerst. Een doemscenario voor skischolen, skileraren en skifanaten. 

Wat nu!? Ik zou liegen als de moed mij niet even in de schoenen zakte en ik geen traantje weg pinkte bij het idee aan mijn favoriete skigebied. De herinneringen van dagen in de sneeuw, lesgeven, de sfeer van de skischool en het adembenemende uitzicht doen nu extra pijn. Maar wij van Sneeuwsportleraren.nl zouden Sneeuwsportleraren.nl niet zijn als wij niet, ook nu, de moed erin houden. 

Ondanks dat je nu niet naar de sneeuw kunt afreizen kunnen wij je natuurlijk wel verblijden met een blog over het beste tijdverdrijf totdat de pistes weer aan je voeten liggen. Hierbij dan ook onze rescue-kit om de dagen door te komen. 

Nieuwe gear

Niets is leuker dan op de piste pronken met de gaafste spullen. De eerste afdalingen op nieuwe latten zijn de lekkerste van het hele seizoen. Shinen in een nieuwe outfit is natuurlijk veel leuker. Nu begrijpen wij best dat de winkels gesloten zijn, maar de webwinkels zijn natuurlijk gewoon open. Door te shoppen bij de kleinere webwinkels help je ook nog eens de ondernemers in deze moeilijke periode. Ik zeg een win-win situatie 😉 

Niets staat jou nu meer in de weg om die fancy skibril, de warme handschoenen, nieuwe helm en het goretex pak aan te schaffen. Mocht je nog inspiratie zoeken, schreef Maud een leuke blog over een heel gaaf merk. Check het hier

Online surfen

Als je dan toch al aan het surfen bent voor de meest gave wintersport artikelen bekijk dan voor de afwisseling de site van Sneeuwsportleraren.nl. Hier lees je blogs over de meest uiteenlopende wintersport onderwerpen – van opleidingen, tot uitleg over (nieuwe) materialen, tot race skiën. Kortom: er is over alles wel iets te vinden! Gebruik de lockdown om jouw kennis op te krikken en laat ons vooral even weten welke blog jouw favoriet is. 

Ski filmpjes kijken is natuurlijk ook een heerlijke afwisseling. Op internet is van alles te vinden, van tutorials over de juiste houding tot aan spectaculaire actie in de poeder. Waan je weer even op de berg en geniet van de beelden. Dichter bij het wintersportgevoel zal je de komende maanden namelijk niet komen…

Koken 

Wat wij ook erg leuk vinden om te doen is koken. Met de geur van een heerlijk Oostenrijks gerecht waan je je weer even op wintersport. De serie “Sneeuwsportleraren aan de kook” helpt jou om binnen mum van tijd de heerlijkste gerechten op tafel te zetten. Zo leggen we tot in detail uit hoe je een originele Tiroler Gröstl maakt of een goede stevige Kaiserschmarrn. En ook een lekkere warme Apfelstrudel zal je helpen om punten te scoren bij jouw familie op nieuwjaarsdag! Welk gerecht helpt jou het beste om even weg te dromen naar de met sneeuw bedekte bergtoppen?

Blik vooruit

Ondanks dat de situatie nu om te janken is, hebben wij de blik vooruit. We kijken uit naar het moment dat wij weer op de berg kunnen staan en willen vooral klaar zijn voor dat moment. Een goede voorbereiding is van belang, zeker met de nodige corona-kilo’s die de meeste van ons al hebben gespaard. Wil jij ook weer fit op de latten staan en genieten van het wintersportgevoel zodra het weer kan? Lees dan deze blog van Bo. 

Misschien haal jij ook nog wel inspiratie uit de blog ‘’EHBOS’’ (Eerste Hulp Bij Onverwachts Seizoenseinde) van Tetje, die zij schreef nadat Oostenrijk voor de eerste keer in lockdown ging in maart 2020. 

Dankbaar 

Ondanks het verdrietige nieuws over de derde Oostenrijkse lockdown, zijn wij van Sneeuwsportleraren.nl vooral dankbaar. Dankbaar dat wij het topleven van een skileraar hebben gekend en nu voelen dat dit niet zo vanzelfsprekend is als wij soms denken. Dankbaar dat wij nu extra uitkijken naar het moment dat wij weer op de latten kunnen staan. Tot slot natuurlijk ook onwijs dankbaar voor al onze trouwe volgers die onze blogs lezen!

Een ding is zeker, volgend seizoen gaan wij van iedere minuut 10x harder genieten dan dat wij altijd al deden! 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren