Interski: Wat is dat eigenlijk?

Met nog 3 maanden te gaan maken de deelnemende landen die naar het Interski congres van 2015 in Agrentinië afreizen zich klaar. De uit te wisselen informatie wordt nauwkeurig voorbereid en aan het demonstratieskiën wordt hard gewerkt. De naam Interski wordt steeds vaker genoemd, maar wat is het eigenlijk?

Interski International werd in 1951 opgericht in Arlberg, Oostenrijk. De wereldweide organisatie organiseert iedere 4 jaar het grootste congres ter wereld voor het uitwisselen van ski-methodieken en -technieken tussen de verbonden landen. Skileraren, pedagogen, sportwetenschappers, artsen en andere vaklieden discussiëren over nieuwe ontwikkelingen en trends in de wintersport. In het begin waren er alleen alpenlanden aangesloten bij de organisatie. Vandaag de dag telt de organisatie 36 landen van over de hele wereld.

Aan elke congres nemen de vertegenwoordigers en demonstranten van de landelijke verenigingen deel. Naast de duizenden belangstellende die het congres bijwonen zijn ook de gespecialiseerde media en de producenten van materialen in de ski-industrie uitgenodigd.

Het congres vind iedere 4 jaar ergens anders plaats. In 2015 wordt het de eerste keer in de geschiedenis dat het congres plaats vindt op het zuidelijk-halfrond in het meest zuidelijk gelegen skigebied ter wereld Cerro Castor in Ushuaia, Argentinië. Hier wordt het congres van 5 tot en met 12 september georganiseerd.

Het congres duurt een week en het programma bestaat onder andere uit seminars en workshops. Het meest populaire onderdeel is het demonstratieskiën uitgevoerd door de deelnemende landen. Ook Nederland is hierbij vertegenwoordig met het Dutch Interski Team. Het team bestaande uit ski- en snowboardleraren is al maanden lang hard aan het trainen in binnen- en buitenland.

https://www.youtube.com/watch?v=Xg4Bhvevgds

Voor meer informatie over het Dutch Interski Team bezoek je de website.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en