Interski: Wat is dat eigenlijk?

Met nog 3 maanden te gaan maken de deelnemende landen die naar het Interski congres van 2015 in Agrentinië afreizen zich klaar. De uit te wisselen informatie wordt nauwkeurig voorbereid en aan het demonstratieskiën wordt hard gewerkt. De naam Interski wordt steeds vaker genoemd, maar wat is het eigenlijk?

Interski International werd in 1951 opgericht in Arlberg, Oostenrijk. De wereldweide organisatie organiseert iedere 4 jaar het grootste congres ter wereld voor het uitwisselen van ski-methodieken en -technieken tussen de verbonden landen. Skileraren, pedagogen, sportwetenschappers, artsen en andere vaklieden discussiëren over nieuwe ontwikkelingen en trends in de wintersport. In het begin waren er alleen alpenlanden aangesloten bij de organisatie. Vandaag de dag telt de organisatie 36 landen van over de hele wereld.

Aan elke congres nemen de vertegenwoordigers en demonstranten van de landelijke verenigingen deel. Naast de duizenden belangstellende die het congres bijwonen zijn ook de gespecialiseerde media en de producenten van materialen in de ski-industrie uitgenodigd.

Het congres vind iedere 4 jaar ergens anders plaats. In 2015 wordt het de eerste keer in de geschiedenis dat het congres plaats vindt op het zuidelijk-halfrond in het meest zuidelijk gelegen skigebied ter wereld Cerro Castor in Ushuaia, Argentinië. Hier wordt het congres van 5 tot en met 12 september georganiseerd.

Het congres duurt een week en het programma bestaat onder andere uit seminars en workshops. Het meest populaire onderdeel is het demonstratieskiën uitgevoerd door de deelnemende landen. Ook Nederland is hierbij vertegenwoordig met het Dutch Interski Team. Het team bestaande uit ski- en snowboardleraren is al maanden lang hard aan het trainen in binnen- en buitenland.

https://www.youtube.com/watch?v=Xg4Bhvevgds

Voor meer informatie over het Dutch Interski Team bezoek je de website.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren