Maak je eerste seizoen als skileraar tot een succes

Werken als ski- of snowboardleraar klinkt misschien als een ongrijpbare droom, maar het is helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Met de juiste instelling, voorbereiding en plan van aanpak vind je niet alleen een werkplek als skileraar maar kun je er ook nog eens een hele mooie tijd van maken.

Belangrijk is dat je voorbereid aan het traject tot skileraar begint. Er is niks zo frustrerend als er na je eerste week achter te moeten komen dat het skiles geven niet voor jou is weggelegd. Er zijn een paar dingen die je moet weten over wat het werk van een skileraar inhoud voor je er aan begint.

Wat het niet is
Veel skileraren starten hun carrière met het idee dat het beroep meer feesten dan werken is. Diegene die dat denken houden het slechts enkele weken vol. Je kunt heel veel plezier beleven aan het werk als skileraar maar er is een verschil tussen het werken op de pistes of er recreatief van genieten tijdens je vakantie. Tijdens je werk ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van andere en ben je bereid mensen keer op keer hetzelfde te leren. Laat dit je er niet van weerhouden skileraar te worden maar ben je er van bewust dat het zijn van skileraar een beroep is.

Heel veel interactie
De beste skileraren zijn diegene die goed met mensen kunnen werken. Ben je geen mensen-mens dan zal het werk een grote uitdaging worden en meer mentaal uitputtend zijn dan je verwacht had. Een goede skileraar vind de perfecte balans tussen professionaliteit en plezier. Naast de momenten dat je serieus en professioneel moet zijn naar je gasten zijn er meer dan voldoende momenten dat je plezier met ze kunt maken. Je gasten verwachten ook een gezellige skiles, zeker wanneer je werkt met kinderen.

Salaris verwachting
Helaas verdien je als skileraar niet de hoofdprijs. Wat je verdient hangt voor een groot deel af van je opleidingsniveau en ervaring. Een skileraar die zijn vak uitoefent voor het geld komt bedrogen uit. Een goede skileraar kan zijn salaris flink ophogen met de fooien die hij ontvangt.

Dit zijn slechts enkele punten die je in gedachten wilt nemen als je overweegt één of meerdere seizoenen als skileraar aan het werk te gaan. Bereid je goed voor en weet wat er van je verwacht wordt door de pagina ‘Verwachting van een skileraar‘ te lezen.

Opleiding tot skileraar
Ben je overtuigd dat het skilerarenberoep iets voor jou is dan helpen wij je graag op weg je doel te bereiken. Lees de pagina ‘Skileraar worden‘ voor alle informatie die je nodig hebt om je skilerarencarrière te kunnen starten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren