Na de skiles in badkleding het strand op

Na een lang seizoen zijn we toe aan een beetje ontspanning, maar stoppen met skiën is niet voor iedereen een optie. ‘s Ochtends skiles geven en ‘s middags op het strand liggen klinkt als een vreemde maar aangename afwisseling. Bij deze gebieden liggen de pistes er nog goed bij en nodigen de zonnige stranden al uit om er heerlijk te gaan liggen zonnen. Skiplezier met uitzicht op zee!

Spanje: Costa del Sol
Slechts een uur rijden van de bekende badplaats Costa del Sol ligt Europa’s meest zuidelijk gelegen skigebied. 17 moderne liften vervoeren de wintersporters van Sierra Nevada. Dit skigebied was in 1996 het skigebied voor de wereldkampioenschappen. De maar lieft 400 sneeuwkanonnen zorgen er voor dat de 100 kilometer piste er wit bij liggen. De pistes liggen tussen 2100 en 3305 meter. Het skiseizoen duurt tot eind april.

Zuid-Frankrijk: Seealpen
Je skiuitrusting mee naar de Côte d’Azur? Waarom niet? Daar komen de bergen en de zee bijzonder dicht bij elkaar. Vanuit Nizza ben je binnen een uur op de skipistes van de Seealpen, waar skigebieden als Valberg, Auron en Isola 2000 te vinden zijn. Het seizoen in Isola 2000 duurt tot eind april.

Griekenland: Parnass
Sneeuw of geen sneeuw? Die vraag kun je aan het in Griekenland beroemde orakel van Delphi vragen. Met een positief antwoord kun je direct doorreizen naar de skipistes. Vanuit Delphi ben je binnen een half uur in het enige skidorp van Griekenland Arahova, gelegen in het Parnass gebergte.

Boven het liftstation van Kellaria opent zich een adembenemend en sneeuwzeker skigebied met 35 kilometer aan skipistes. Pas op 30 april sluiten de liften.

Vancouver: Grouse Mountain
In Vancouver is het al in april aangenaam in de zon vertoeven. De mensen genieten van een kopje koffie in de warmte van de zon. Dat laat zich snel veranderen door met de in het Noorden van de stad gelegen gondel de Grouse Mountain op te gaan.

Boven ziet de wereld er ineens een stuk anders uit. Je vindt er een bevroren meer waar geschaatst kan worden, diverse langlaufpistes en enkele liften die leiden naar 25 uiteenlopende skiafdalingen.

Hawaii: Mauna Kea
Wie denkt dat Hawaii alleen bestaat uit zon, strand en golven vergist zich. De skigidsen van Hawaii nemen je mee op een van de meest bijzondere skitoeren van de planeet. Op de 4205 meter hoge Mauna Kea is de temperatuur altijd onder het vriespunt en de sneeuw altijd hemels zacht, de zogenaamde Pineapple Powder.

Op de voor de lokale bewoners heilige berg vindt je geen enkele lift. Over de oude weg van klei wordt je naar boven gereden in een klein busje. Boven aangekomen start de afdaling op ski’s die je nooit meer zult vergeten. De vulkaanhelling strekt zich over 1500 hoogtemeters waarop je je in hoog stuivend Pineapple Powder bevindt. Onder je zie je tropisch groen en blauwe zee, waar je ‘s middags je surfboard in het water kunt leggen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren