Met kinderen zorgeloos in de skilift

De grootste zorg voor ouders die hun kinderen op skiles doen is het moment dat hun zoon of dochter met de stoeltjeslift gaat. Maar ook voor de skileraar is dit altijd een spannend moment. Na meermaals aan de kinderen uitgelegd te hebben dat ze met hun rug en billen tegen de rugleuning moeten blijven zitten is het toch iedere keer weer hopen dat ze niet naar voren gaan hangen om eens goed te kunnen bekijken wat er zich allemaal op de piste afspeelt. Gelukkig is er een oplossing die voorkomt dat kinderen uit een stoeltjeslift kunnen glijden.

Er worden al veel voorzorgsmaatregelen getroffen om er voor te zorgen dat kinderen op een goede manier in de lift komen te zitten. Speciale kinderpoortjes zodat kinderen altijd aan de kant van het liftpersoneel komen te staan, er wordt altijd een volwassene naast een kind geplaatst en grote groene lichtbakken in combinatie met meerdere borden geven aan wanneer de liften geopend mogen worden. Maar met het Magnestick systeem is het onmogelijk dat kinderen uit een lift kunnen vallen, zelf wanneer de liftbeugel te laat gesloten of te vroeg geopend wordt.

MagnestickSkilift
Een permanente magnetische verbinding in de rugleuning van de lift wordt geactiveerd zodra het kind gaat zitten. Alle stoelen in een lift kunnen worden voorzien van het magneet systeem. Het kind draagt een 200 gram wegende rugbeschermer met een magnetische plaat erin verwerkt. Wanneer de lift in het bergstation aankomt wordt de magneet automatisch uitgeschakeld zodat het kind kan uitstappen. De magneet wordt alleen uitgeschakeld wanneer het kind met zijn ski’s de grond aanraakt. Ook wanneer de beugel van de lift vroegtijdig wordt geopend blijft de magneet actief.

Kinderen dragen het hesje gedurende de hele dag, ook tijdens het skiën. Tijdens het skiën beschermd het hesje door de ingebouwde rugbeschermer de rug van de kinderen. De felle kleuren van de hesjes maken het voor de kinderen op de piste nog eens extra veilig.

Hoe werkt hetSkilift
Zodra de magnetische plaat, die verwerkt zit in het hesje, in contact komt met de magneet in de rugleuning van de lift zit het kind vast. Het doel is de kinderen te beschermen gedurende de gehele liftrit.

Fase 1 – instappen: Zodra het kind met zijn rug tegen de rugleuning zit zorgt het systeem voor een veilig transport, zelf wanneer een volwassene de liftbeugel te laat sluit.
Fase 2 – de rit omhoog: Het kind kan zich normaal bewegen maar zit wel vast aan de rugleuning van de lift gedurende de hele liftrit. Het systeem voorkomt dat het kind onder de liftbeugel door kan glijden.
Fase 3 – uitstappen: Zelfs wanneer de beugel van de lift vroegtijdig geopend wordt blijft het kind veilig vastzitten in de lift. Totdat het kind met zijn ski’s de grond aanraakt en hij of zij veilig weg kan glijden op weg naar een nieuwe zorgeloze afdaling.

Wat zijn jouw ervaringen met kleine kinderen in de lift?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren