Kunnen we bijna aan het werk?

Het is het gesprek van de dag; in veel skigebieden ligt er nog niet voldoende sneeuw! Skigebieden kunnen nog niet open, skischolen houden hun deuren gesloten en skileraren weten niet wanneer het seizoen begint. Maar daar zou snel verandering in kunnen gaan komen!

Weersvoorspelling
Als we het weerbericht bekijken dan lijkt de grootste hoeveelheid sneeuw richting Frankrijk en Zwitserland te trekken. Zaterdag kunnen de skigebieden in de Franse Noord Alpen, Zwitserland en Italië boven de 1000 meter lichte sneeuwval verwachten. Deze sneeuwval komt samen met koudere lucht voor de Alpengebieden. Dat betekend dat er vanaf dat moment begonnen kan worden met het gebruiken van de sneeuwkanonnen.

Maandag is veel belovend met een verwachte neerslag tussen de 10 en 30 centimeter boven de 800 meter. Woensdag zou het voor Frankrijk dan echt kunnen gaan gebeuren. Voor de Franse Alpen wordt woensdag een grote dump verwacht. Oostenrijk zal hier weinig van mee krijgen en misschien zit er zelfs een föhn aan te komen.

Sneeuwkanonnen
Onze hoop is momenteel gevestigd op de koude luchtstroom die eind deze week zijn intreden kan gaan maken. Als het weer het toelaat kunnen de sneeuwkanonnen hun werk gaan doen. 2 koude dagen zou al genoeg kunnen zijn om de eerste pistes vorm te geven. Dat zou betekenen dat ook de skischolen, in gebieden die nu nog zonder sneeuw zitten, eind volgende week hun eerste gasten mee de pistes op kunnen nemen.

Helaas blijft er een groot verschil bestaan tussen de verschillende weersvoorspellers. Het is dus afwachten tot het daadwerkelijk zo ver is. Tot dan houden wij in ieder geval goede hoop!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Top 10 ergernissen Sneeuwsportleraren

  Het leven van een sneeuwsportleraar… Velen hebben daar vast en zeker een bepaald beeld bij en de sneeuwsportleraren zelf spreken daar hoogstwaarschijnlijk alleen maar lovend

  Living the Dream – Martijn

  Eerder zijn wij gestart met onze nieuwe serie ”Living the dream”. Nederlanders die van hun hobby hun werk hebben gemaakt – for the long run.

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het