Kunnen we bijna aan het werk?

Het is het gesprek van de dag; in veel skigebieden ligt er nog niet voldoende sneeuw! Skigebieden kunnen nog niet open, skischolen houden hun deuren gesloten en skileraren weten niet wanneer het seizoen begint. Maar daar zou snel verandering in kunnen gaan komen!

Weersvoorspelling
Als we het weerbericht bekijken dan lijkt de grootste hoeveelheid sneeuw richting Frankrijk en Zwitserland te trekken. Zaterdag kunnen de skigebieden in de Franse Noord Alpen, Zwitserland en Italië boven de 1000 meter lichte sneeuwval verwachten. Deze sneeuwval komt samen met koudere lucht voor de Alpengebieden. Dat betekend dat er vanaf dat moment begonnen kan worden met het gebruiken van de sneeuwkanonnen.

Maandag is veel belovend met een verwachte neerslag tussen de 10 en 30 centimeter boven de 800 meter. Woensdag zou het voor Frankrijk dan echt kunnen gaan gebeuren. Voor de Franse Alpen wordt woensdag een grote dump verwacht. Oostenrijk zal hier weinig van mee krijgen en misschien zit er zelfs een föhn aan te komen.

Sneeuwkanonnen
Onze hoop is momenteel gevestigd op de koude luchtstroom die eind deze week zijn intreden kan gaan maken. Als het weer het toelaat kunnen de sneeuwkanonnen hun werk gaan doen. 2 koude dagen zou al genoeg kunnen zijn om de eerste pistes vorm te geven. Dat zou betekenen dat ook de skischolen, in gebieden die nu nog zonder sneeuw zitten, eind volgende week hun eerste gasten mee de pistes op kunnen nemen.

Helaas blijft er een groot verschil bestaan tussen de verschillende weersvoorspellers. Het is dus afwachten tot het daadwerkelijk zo ver is. Tot dan houden wij in ieder geval goede hoop!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren