Nu aanmelden voor de Eignungsprüfung 2015

Wil je volgend seizoen deelnemen aan het toelatingsexamen voor de Oostenrijkse Staatliche skileraren opleiding dan kun je je tot 15 december 2014 aanmelden voor de Eignungsprüfung.

Eignungsprüfung
De Eignungsprüfung is het toelatingsexamen voor de Oostenrijkse Staatlich opleiding. Om deel te mogen nemen aan deze opleiding moet je de vier dagen durende Eignungsprüfung positief afsluiten. De Eignungsprüfung voor de Staatlich opleiding van 2015 vindt plaats van 27 tot en met 30 januari in Maria Alm. Om deel te mogen nemen met je minimaal 18 jaar oud zijn, een positief afgesloten skileraren Landes opleiding hebben, bezitten over een positief afgesloten snowboard Anwärter opleiding en een positieve sportmedische keuring hebben.

Het toelatingsexamen wordt opgedeeld in twee delen. Het eerste deel bestaat uit de reuzenslalom die binnen een bepaalde tijd moet worden geskied. Alleen wanneer de reuzenslalom positief wordt afgerond kan worden deelgenomen aan het tweede deel. Bij het tweede deel worden de basistechnieken van het skiën getest in de categorieën schools en terrein.

Heb je de Eignungsprüfung positief afgesloten dan moet je als Nederlander een Duitse taaltest afleggen.

Aanmelden
De aanmelding wordt georganiseerd door ÖSSV (Der Österreichische Skischulverband).
Wil je direct inschrijven dan kun je dat hier doen.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren