Kunnen we met de kerstvakantie aan het werk?

Op 19 december start in heel Nederland de kerstvakantie en daarmee voor veel skileraren een nieuw seizoen. Ondanks dat er in de afgelopen periode tal van berichten naar buiten kwamen over de eerste sneeuwval in de Alpenlanden lijkt het er nu op dat we voorlopig geen sneeuw meer hoeven te verwachten. Komt hiermee de start van het nieuwe seizoen in gevaar?

Vorig seizoen werden veel skigebieden gedwongen de start van het seizoen enkele dagen op te schuiven. Vooral de lager gelegen gebieden hadden daar last van. Dit seizoen ziet dat er gelukkig heel anders uit en menig skischool heeft haar eerste gasten al mogen ontvangen.

Helaas zijn de weersvoorspelling niet zoals we ze graag zouden willen zien. De komende week wordt er niks anders voorspeld dan zon. Gelukkig geven de Oostenrijkse weerberichten aan dat het tot donderdag een stuk kouder zal worden. Maar die kou gaat gepaard met een strakblauwe hemel wat overdag kan gaan zorgen voor een gevoelstemperatuur ruim boven het vriespunt.

Weersverwachting Saalbach Hinterglemm Leogang (2.096m) (bergfex.at)
Weersverwachting Saalbach Hinterglemm Leogang (2.096m) (bergfex.at)

In de skigebieden die afgelopen maand hun sneeuwkanonnen hebben aangehad liggen de pistes er momenteel goed bij. Het kleine beetje sneeuw dat vandaag valt zal die situatie alleen maar verbeteren.

De kans bestaat dat het vlak voor de start van de kerstvakantie gaat sneeuwen en we een witte kerst tegemoet gaan. Maar of dat ook gaat gebeuren is nog even afwachten. Maar zo positief als we zijn is dit seizoen al een stuk beter van start gegaan dan het vorige seizoen, dus we houden de moed erin!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Bloopers van Sneeuwsportleraren

  Het overkomt iedereen wel eens: bloopertje hier, bloopertje daar… En dan maar hopen dat zo min mogelijk mensen het gezien hebben #akward! Ook het leven

  Anwärter-opleiding tijdens Corona

  Van 1,5 meter samenleving tot raamvisite, van balkonbezoek tot ellebooggroet en van cockdown tot coronadiploma: inmiddels kennen we ze allemaal wel… Maar hoe zit het

  Huilen op poederdagen!

  Je kent het vast wel, je wordt wakker en ziet dat het flink gedumpt heeft. Een flinke laag poeder ligt al in het dal en