Kunnen we met de kerstvakantie aan het werk?

Op 19 december start in heel Nederland de kerstvakantie en daarmee voor veel skileraren een nieuw seizoen. Ondanks dat er in de afgelopen periode tal van berichten naar buiten kwamen over de eerste sneeuwval in de Alpenlanden lijkt het er nu op dat we voorlopig geen sneeuw meer hoeven te verwachten. Komt hiermee de start van het nieuwe seizoen in gevaar?

Vorig seizoen werden veel skigebieden gedwongen de start van het seizoen enkele dagen op te schuiven. Vooral de lager gelegen gebieden hadden daar last van. Dit seizoen ziet dat er gelukkig heel anders uit en menig skischool heeft haar eerste gasten al mogen ontvangen.

Helaas zijn de weersvoorspelling niet zoals we ze graag zouden willen zien. De komende week wordt er niks anders voorspeld dan zon. Gelukkig geven de Oostenrijkse weerberichten aan dat het tot donderdag een stuk kouder zal worden. Maar die kou gaat gepaard met een strakblauwe hemel wat overdag kan gaan zorgen voor een gevoelstemperatuur ruim boven het vriespunt.

Weersverwachting Saalbach Hinterglemm Leogang (2.096m) (bergfex.at)
Weersverwachting Saalbach Hinterglemm Leogang (2.096m) (bergfex.at)

In de skigebieden die afgelopen maand hun sneeuwkanonnen hebben aangehad liggen de pistes er momenteel goed bij. Het kleine beetje sneeuw dat vandaag valt zal die situatie alleen maar verbeteren.

De kans bestaat dat het vlak voor de start van de kerstvakantie gaat sneeuwen en we een witte kerst tegemoet gaan. Maar of dat ook gaat gebeuren is nog even afwachten. Maar zo positief als we zijn is dit seizoen al een stuk beter van start gegaan dan het vorige seizoen, dus we houden de moed erin!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren