Moet een skilerarenpak rood zijn?


Tal van skileraren hebben in de afgelopen weken hun diploma gehaald en het moment is bijna aangebroken dat ze hun welverdiende skilerarenoutfit aan mogen trekken. Traditiegetrouw zijn de skilerarenpakken rood. Maar rood is al lang niet meer de enige kleur die gebruikt wordt. Vind jij dat een skilerarenpak rood moet zijn?

Skileraren van Skischule Adelboden in Zwitserland, Skischule Fiss-Ladis in Oostenrijk en ESF Val Thorens in Frankrijk skiën in het rood. Zomaar een kleine greep uit honderden skischolen die hun skileraren kleden in een rood pak. Maar die bekende rode kleur wordt niet bij alle skischolen toegepast. Zo onderscheiden de skischolen in Sölden zich door de verschillende kleuren skilerarenpakken die gebruikt worden. Zo vind je er de blauwe (Skischule Sölden Hochsölden Ötztal), de gele (Die Skischule Sölden Yellow Power) en de groene skischool (Skischule Ötztal). En hoe kan het ook anders, ook in Sölden is er een rode (Vacancia).

Het pak van een skileraar is een stuk identiteit en een belangrijk onderdeel van de uitstraling van de skischool. De reden dat er vaak gekozen wordt voor rood heeft waarschijnlijk te maken met de herkenbaarheid. Veel mensen associëren een rood pak automatisch met de skischool. En tussen alle mensen op de piste vallen die rode pakken altijd het meest op.

In welke kleur skiet jouw skischool?

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren