Nieuwe innovatieve airbag: Jet Force

Steeds meer merken komen met een airbag rugtas op de markt. Het Snowpulse en ABS airbag systeem zijn momenteel marktleider op dit gebied. Black Diamond en Pieps (beide grote namen in de lawineveiligheid markt) hebben de handen in één geslagen en hebben hun JetForce systeem voorgesteld tijdens de jaarlijkse ISPO.

ISPO
Dankzij de vele evenementen en diensten wordt de ISPO beschouwde als het toonaangevende internationale sport business netwerk. Ieder jaar presenteren meer dan 2.300 internationale inzendingen hun laatste producten op het gebied van outdoor, ski, actie en prestatiesport op de IPSO Munich. Dit evenement wordt jaarlijks bezocht door meer dan 80.000 bezoekers uit meer dan 100 landen.

JetForce
Veruit het meest besproken product tijdens de ISPO was de Black Diamond JetForce Avalanche airbag. De JetForce technologie is het eerste lawine airbag systeem dat werkt met een op batterijen aangedreven ventilator. Een doorbraak welke lucht uit een oneindige bron kan putten: de atmosfeer. De airbag is eenvoudig te testen, opvouwbaar en reisvriendelijk. JetForce is het resultaat van een jaren lange samenwerking tussen Black Diamond en Pieps. Het resultaat is een technologie die beter presteerd voor, tijdens en na een lawine. Geen luchtcilinder betekent dat je de rugtas keer op keer kunt gebruiken.

Batterij in plaats van luchtcilinder
Een volledige opgeladen batterij kan de airbag tot 6 keer opblazen. Ontstaat er een scheur in de airbag dan zorgt een constante luchttoevoer dat de airbag opgeblazen blijft. 3 minuten na activering wordt de draairichting van de ventilator omgekeerd waardoor de airbag leeg wordt gezogen. Hierdoor kan er een luchtzak worden gecreëerd, wat je overlevingskans vergroot als je volledig onder sneeuw bedekt bent.

We kunnen de JetForce volgende seizoen in de winkel verwachten. Het 28 liter model zal in Amerika $1.100 gaan kosten, omgerekend €815. Wat de Europese prijs wordt zullen we moeten afwachten.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren