Skileraar worden zonder opleiding: het kan!

Je zwijmelt weg bij de aanblik van de kleine kinderen die op hun onhandige skischoenen achter hun ski-juf aan waggelen maar hebt geen tijd of geld voor het volgen van een opleiding tot skileraar. Of kun je zelf niet goed genoeg skiën om aan zo’n opleiding deel te nemen, maar zou het je wel heel erg leuk lijken om in de sneeuw met die kleine kinderen aan het werk te gaan? Dat kan!

Skilessen worden tegenwoordig al aangeboden voor kinderen vanaf 2 jaar. Kinderen tot 5 jaar oud hebben over het algemeen niet de kracht en het motorisch vermogen om “echt” te leren skiën. Als kinder-skileraar laat je de kinderen wennen aan de omstandigheden in de bergen en het materiaal. Je leert ze glijden en de beginselen van het remmen. Om dit te mogen doen in binnen- en buitenland is het niet nodig dat je een skilerarenopleiding hebt gevolgd. In veel gevallen zorgt de skischool er voor dat je intern wordt opgeleid.

Als kinder-skileraar bestaan je werkzaamheden niet alleen uit het geven van skiles. De kinderen waar je mee gaat werken zijn nog niet zelfstandig en hebben overal hulp bij nodig. ‘s Ochtends help je ze hun ski’s en schoenen goed aan te trekken. Tussen het skiën door lees je een verhaaltje voor en speel je een spelletje. Tijdens het middageten zorg je er voor dat de kinderen te eten krijgen. Na het eten moet je mee naar het toilet omdat ze dat nog niet zelfstandig kunnen. En aan het einde van de dag zijn het niet alleen de kinderen die uitgeteld in hun bed belanden.

De waardering van de de kinderen en hun ouders en het enthousiasme en de energie die de kinderen je geven maakt het een absolute aanrader. Heb je de komende winter van eind december tot eind maart de tijd om er een tijdje tussenuit te knijpen? Of wil je je vakantie in de bergen bekostigen met werk? Dan zijn deze skischolen nog opzoek naar collega’s:

Michi’s Schischule Gerlos, Oostenrijk
Skischule Warth Warth a. Arlberg, Oostenrijk
Skischule Bödmen-Baad Mittelberg, Oostenrijk
Skischule Ellmau-Hartkaiser Ellmau, Oostenrijk

Voor meer vacatures bekijk je de vacature pagina en filter je op ‘kinderleraar’.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
mood_bad
 • No comments yet.
 • Add a comment

  Word nu lid!

  Word nu GRATIS lid van Sneeuwsportleraren.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, vacatures en kom in contact met andere skileraren.

  Registreer als leraar en ontvang exclusieve kortingen bij onze partners via onze winkel.

  Word lidRegistreer als leraar

  Most Popular

  Social Media

  Related Posts

  Skiën in NL

  Het winterseizoen is weer voorbij. Helaas hebben velen van ons weinig meegekregen van het skiseizoen. Buiten de paar dagen sneeuwpret in Nederland zat er, tot

  Winnen met ommetjes!

  De lente is aangebroken en de warmere temperaturen doen hun intrede. Dit maakt dat het tijd is om vooruit te kijken. Onze blik staat gericht

  Living the Dream – Kelly

  Eind september had ik de eer om Maarten Meiners te interviewen op een terras in Innsbruck. Dit voor onze nieuwe reeks: ‘Living the Dream’. Nu, zes maanden