Vanaf morgen alle Oostenrijkse gletsjers weer geopend!

IJle berglucht, prachtig uitzicht en het zonnetje op je gezicht. De eerste verse sneeuw is weer gevallen en ons wintersporthart maakt een sprongetje van geluk…het seizoen is weer begonnen! Nu is natuurlijke de grote vraag; Waar kan ik nu al van de sneeuw genieten? 

Steeds meer skigebieden openen hun pistes. Onze Yoran zette speciaal voor jou de skigebieden mét hun openingsdatums op een rijtje. Lees snel verder, pak je wintersport gear en kom richting Oostenrijk!

Opening

Oostenrijk telt 8 gletsjers in totaal, 7 hiervan zijn al geopend. De laatste wordt op 14 oktober geopend. Daarnaast openen tussen 30 oktober en begin december ook alle andere Oostenrijkse skigebieden. Kitzbühel opent naar verwachting, als eerste niet gletsjer, haar pistes op 30 oktober. Let the countdown begin!

Datums op een rijtje
  • Hintertuxer gletscher: Hele jaar open
  • Sölden: 10 september
  • Dachsteiner gletscher: 13 september
  • Kaunertaler gletscher: 25 september
  • Pitztaler gletscher: 25 september
  • Stubaier gletscher: 8 oktober
  • Kaprun Kitzsteinhorn: 9 oktober
  • Mölltaler gletscher: 14 oktober

Winteropening Sölden

De opening van Sölden vraagt wat extra uitleg. De pistes zijn namelijk al vanaf 10 september geopend, maar de Nederlandse ‘winteropening’ vindt plaats van 6 t/m 9 november. Wij gaan daar naartoe en jij kunt er samen met ons bij zijn!

Tijdens dit evenement kun jij skiën of snowboarden op de 2 verschillende gletsjers, namelijk Tiefenbach en Rettenbach. Daarnaast kun je 4 dagen lang allerlei wintersportgear uittesten. Denk hierbij aan ski’s, snowboards, helmen, goggles etc. Ook worden er meerdere clinics georganiseerd waar jij jouw techniek kunt verbeteren.

Heb jij interesse om mee te gaan naar Sölden en deel te nemen aan één van de grootste testevents van Europa? Klik dan vooral op deze link voor meer informatie! 

Opleidingen

Ben jij enthousiast geworden en wil je het liefst de hele winter in de sneeuw doorbrengen? Ook dat kan! Nog voor de winter begint, zijn er diverse mogelijkheden om jouw Anwärter te halen. Wil je meer weten over de opleiding, de datums of het leven van een skileraar? Kijk dan snel op onze site en wie weet schitter jij dan deze winter al als skileraar op de piste!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren