Waarom zijn er zo weinig hoogopgeleide skileraressen?

Het zal je misschien al wel eens opgevallen zijn, het overgrote deel van de skileraren bestaat uit mannen. Zeker wanneer je kijkt naar de hoogopgeleide skileraren dan bestaat slechts een klein deel daarvan uit vouwen. Zo is maar liefst 85% van de Britse skileraren man. Maar waarom is er zo’n groot verschil tussen mannen en vrouwen als het gaat om het halen van de top?

Vrouwen proberen constant hun grenzen te verleggen als het gaat om sport. Of het nou gaat om klimmen, surfen, skiën of snowboarden. Vrouwen zijn rijk vertegenwoordigd in de topsport. Maar als het gaat om skileraren dan zijn er maar heel weinig vrouwen die de top weten te bereiken. Zo zijn er in Engeland 400 skileraren die hun level 4 opleiding hebben afgerond. Slechts 60 van hen zijn vrouwen.

We weten dat er meer mannen op de ski’s staan dan vrouwen. Dat zou te maken kunnen hebben met de meer competitieve instelling van veel mannen. Omgekeerd zouden vrouwen door deze mentaliteit juist kunnen afhaken. Ze worden simpelweg op die manier niet gemotiveerd. Technisch gezien zouden mannen en vrouwen net zo goed moeten kunnen leren skiën. Maar er is een groot verschil op het gebied van psychische motivatie.

Er zijn niet alleen minderen vrouwelijke skileraren, maar ook minder vrouwelijke wintersporters. 41% van de skiërs op de Amerikaanse skipistes is, volgens een studie van SnowSports Industries America, vrouw. Bij snowboarders is dat slechts 38%.

Kunnen skileraressen dan niet de top halen?
Er zijn genoeg vrouwen die de top al hebben behaald. Om de top te kunnen halen moeten vrouwen, net als mannen, geconcentreerd, zelfverzekerd en vastberaden trainen en aan hun opleidingen beginnen. De manier waarop er getraind wordt heeft een grote invloed op hoe vrouwen zich in de sport kunnen ontwikkelen. Wanneer meer vrouwen gaan trainen om uiteindelijk het hoogst haalbare opleidingsniveau te halen zullen we meer te weten komen over de manier van trainen. Door de trainingen steeds beter af te kunnen stemmen zullen meer vrouwen gemotiveerd raken te gaan skiën. Dat zal uiteindelijk resulteren in meer skileraressen.

Ondanks dat het halen van een level 4 opleiding soms ver weg lijkt te zijn, zorg dat je hard traint, de sportschool in gaat en er voor zorgt dat je sterk bent. Hoe meer vrouwen de top weten te bereiken hoe meer rolmodellen er zullen opstaan. Dat zal er voor zorgen dat er steeds meer vrouwen zullen willen gaan trainen en de top willen bereiken.

Bron: mpora.com

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren