De Anwärter 1 opleiding! Een geweldige ervaring!

Een week geleden was het nog 22°C, maar jawel ik vertrok met Snow College op ski stage: Anwarter I opleiding‘Het is hier nog zo warm, ligt er daar dan al sneeuw?’ ‘Zo vroeg al gaan skiën, begint het skiseizoen niet later?’ Deze vragen kreeg ik allemaal te horen voor ik vertrok naar de gletsjer in Oostenrijk. Voor mij waren het ook allemaal vragen waar ik niet allemaal direct een antwoord op wist, maar zondag 27 oktober wist ik het antwoord toen ik op de berg van meer dan 3.000m stond.

 

Jawel! Boven op de prachtige gletsjer in Kaprun lag nog sneeuw! En, nog straffer, de volgende dagen heeft het zelfs gesneeuwd, waardoor alles een mooi wit laagje kreeg en we goed konden oefenen.

Druk programma

Ons programma voor de komende  6 dagen was goed gevuld. Zo hebben we het schulefahren (schools voor skiën) van 1ste tot laatste dag grondig geoefend. Daarnaast zagen we heel de didactische opbouw van beginner tot pflugsteuern, en moesten we zodoende tegen eind van de week een les voorbereiden, welke we in onze eigen groep als examenles moesten geven.
Uiteraard hebben we ook intensief op onze eigen techniek gewerkt en kregen we goede tips van mijn opleider ‘Michael’.

Altijd lachen

Michael heeft mij heel veel leuke tips kunnen geven, was altijd enthousiast en vrolijk, zorgde voor een leuke sfeer in de groep. Ik zat in een super toffe groep! Elke dag plezier maken, lachen, en zelfs na het skiën zelfs even samen gezellig de après-ski in. Maar net te lang, want na het skiën kregen we theorie lessen over de praktijk die we die dag hebben gehad. Een goede ondersteuning en zeer leerrijk!

De examens…

De week vloog voorbij, vol met leuke herinneringen, maar zo kwam het einde van week in zicht en dus ook de examens. De voorlaatste dag hadden we reeds lesgeef examens en theorie examens achter de rug. Laatste dag, waren de zenuwen vol gespannen voor de praktijk examens. 3 x focus voor de laatste 3 praktijk afdalingen, zijnde pflugdrehen , pflugsteuern en parallel kurz.

Positieve uitslag!

Na de laatste examens, hadden we nog enkele uurtjes vrij om te genieten van de bergen.
Vervolgens diploma uitreiking .. en jawel, oef, een positieve uitslag! Fier dat ik nu officieel skileraar ben! 😊

Tijd om naar huis te gaan na een top week die ik nooit ga vergeten!

Ik kijk er al naar uit om in de volgende herfstvakantie voor Anwarter II opleiding  te gaan!!

 

 

 

 

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren