De Nederlandse Iris maakt deel uit van de Snow Pirates

Iris is 22 jaar en werkt inmiddels vijf seizoenen voor Skischule Fiss-Ladis. Het skiën is haar met de paplepel ingegoten. Sinds haar vierde staat ze al op de ski’s. Al snel was voor haar duidelijk dat ze haar passie wilde delen met andere. Op haar achttiende haalde ze haar Anwärter diploma en ging ze skiles geven. Iris trad na enkele jaren toe tot het demoteam. Met de kampioenschappen van dit jaar in het vooruitzicht vertelt ze haar verhaal.

Drie jaar geleden werd ik door de skischool gevraagd om mee te skiën in ons demoteam. Gaaf dacht ik! We zijn gelijk fanatiek begonnen met trainen om het er bij de skishow mooi uit te laten zien.

Toen kwam het idee om mee te skiën met de Tiroler Demomeisterschaft. Niemand geloofde eigenlijk in ons, aangezien onze demo’s nog verreweg van perfect waren. We trainde wekelijks op zaterdag en naarmate de Demomeisterschaft dichterbij kwam zijn we dagelijks om 08:00 uur gaan trainen voor de skilessen begonnen. Zo ontstond ons team: Demoteam ‘Snow Pirates’ Fiss.

De eerste wedstrijd
Tijdens onze eerste wedstrijd, de Tiroler Demomeisterschaft in Fiss, verliepen de demo’s goed. Helaas kwam een van mijn collega’s ten val. Ondanks dat eindigde we als tweede! Een paar weken later stonden we aan de start van de Oostenrijkse Demomeisterschaft. Na een paar heerlijke afdalingen wisten we dat kampioenschap te winnen!

Weer kampioen
We hadden de smaak te pakken. Vorig jaar stonden we wederom aan de start van de Oostenrijkse Demomeisterschaft. Dit keer moesten we onze titel verdedigen. Het lukte ons weer om als beste skischool beoordeelt te worden. Wat een gaaf gevoel! Tijdens de kampioenschappen in Tirol werden we vorig jaar tweede.

Europees kampioenschap
Na de successen van de eerste twee jaar hadden we besloten om ons in te schrijven voor het Europees kampioenschap in Samnaun. De eisen tijdens dat kampioenschap bleken anders te zijn dan we gewend waren van de kampioenschappen in Oostenrijk. Ondanks dat werden we derde. Een uitslag waar we ontzettend trots op zijn.

Demo, snow pirates

Nieuw seizoen, nieuwe kansen
Dit jaar is alles een beetje anders verlopen. Omdat enkele van onze teamleden niet meer werkzaam zijn in de skischool hebben we ons team opnieuw moeten samenstellen. We zijn momenteel één keer per week hard aan het trainen. De focus ligt op de verplichte afdaling. Door de veranderingen hebben we nog geen tijd gehad om onze eigen demo aan te passen.

Ondanks dat we hard moeten blijven trainen om alles perfect te laten verlopen zijn we vastberaden en meer gemotiveerd dan ooit om het ook dit jaar goed te doen. Ons team is in een nieuw outfit gestoken en we staan allemaal op nieuwe ski’s.

Morgen skiën we mee tijdens de Tiroler Demomeisterschaft, en de zaterdag daarop staan we alweer aan de start van het Oostenrijks kampioenschap.

Wil je Iris en haar team, Demoteam ‘Snow Pirates’ Fiss, volgen, like dan de Facebook pagina.

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren