Helen volgde haar opleiding tot skileraar midden in de zomer

Een opleiding tot skileraar volgen midden in de zomer klinkt misschien wat vreemd, maar het is er de perfecte periode voor. Helen volgde haar opleiding vorig jaar juli en vertelde ons hoe het er daar aan toe ging.

Op 14 juli 2015 begon ons avontuur op station Utrecht Centraal waar we de trein richting Oostenrijk zouden pakken. Bepakt met ski’s en skischoenen werden we al snel aangestaard door mensen die waarschijnlijk dachten: wat doen die gekken daar met ski’s? Na wat gesleep en gesjouw zat iedereen netjes in de trein en kon de reis from hell beginnen.

Ja, ja, je leest het goed, de reis from hell. Na drie uur vertraging, het missen van treinen, het meerdere keren overstappen, het open gaan van deuren terwijl de trein nog rijdt en de trap op rennen met loodzware koffers kwamen we dan eindelijk aan in ons hotel in het Oostenrijkse Hintertux.

De Anwärteropleiding
Nadat iedereen zijn spullen had uitgepakt verzamelden we bij hotel Tirolerhof waar de Anwärteropleiding werd ingeleid. De Duitse uitleg zorgde voor veel vragende blikken. Gelukkig waren Stefan en Sabine van Snowsports Nederland er om de belangrijkste informatie te vertalen. Teruggekomen in ons hotel stond het eten al klaar. Na een gezellige avond gingen we vroeg naar bed, want de volgende dag ging het dan toch echt beginnen.

‘s Ochtends vroeg om 7:00 uur zaten we aan het ontbijt. Twee uur later stond iedereen op de ski’s. Na een snelle groepsindeling kon het skiën eindelijk beginnen! Er werd gelijk begonnen met de eerste onderdelen. Na een warme ochtend kwamen we allemaal voldaan van de berg en werden de eerste ervaringen uitgewisseld. Maar veel tijd was er niet, we moesten gelijk door naar de theorieles.

De dagen hierna verliepen vrijwel hetzelfde, vroeg op, veel warmte, theorie, snel eten, en vooral heel veel zeuren over hoe zwaar we het eigenlijk wel niet hadden. Nu hoor ik je denken… dit klinkt vreselijk, dit ga ik nooit doen… maar dan zit je fout! Want wat hebben wij een geweldige tien dagen gehad!

Het theorie-examen
En toen was het ineens vrijdag, de dag van het theorie-examen. Uiteindelijk viel het examen erg mee. Veel van de vragen die we tijdens de begeleiding met Stefan en Sabine hadden geoefend kwamen terug. Toen ik zelf na een halfuurtje klaar was en om me heen keek begon ik toch even te twijfelen aan mezelf.

Het praktijkexamen
Iedereen was in de loop van de week geslaagd voor het onderdeel lesgeven. Het oefenen in de tuin van het hotel met Stefan en Sabine heeft iedereen daarbij erg geholpen. Zaterdag stond in het teken van het praktijkexamen. ‘s Ochtends was iedereen gespannen en vroegen we ons af of we het wel zouden gaan halen. Na een korte herhaling was het zover en begonnen we aan de examenonderdelen. Floris was de eerste van ons die aan zijn afdaling begon. We konden niks anders meer doen dan wachten op onze beurt en ons best doen. Na drie afdalingen zat het erop en moesten we in spanning afwachten op de uitslag.

Snowsports Nederland

Ik was geslaagd, en ben nu officieel skilerares! Helaas had niet iedereen het gehaald, maar ik heb er het volste vertrouwen in dat ze hun herkansing succesvol zullen afronden. De week zat erop en dus was het tijd om terug naar huis te gaan. Laatste spullen in de koffers, snel nog wat boodschappen doen voor onderweg en de telefoons nog even aan de oplader. De laatste kaartspelletjes werden gespeeld terwijl we moesten wachten op de bus waarmee onze terugreis zou beginnen.

Ik kijk terug op een geslaagde week en kan iedereen aanraden hun opleiding via Snowsports Nederland te volgen!

Share:

Facebook
WhatsApp
Email

Related Posts

Hoe overleef ik… een broekplasser?

Vóór en dóór sneeuwsportleraren is natuurlijk het motto van ons platform. Wij delen graag onze ervaringen met jou, middels onze ‘Hoe overleef ik…’ reeks. Deze

Techniekblog ‘Hochachse’

De mens heeft verschillende assen in het lichaam om mee te bewegen. Deze bestaat uit een verticale, frontale en sagittale as. Voor het correct uitvoeren